25 handige tips voor iOS 8

Door: Evi Maquoi | 21 februari 2015 10:03

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5
  6. pagina 6

09 Instant hotspot

Vroeger was het altijd een heel gedoe om een mobiele hotspot in te stellen. Dat kan sinds de komst van iOS 8 een stuk eenvoudiger. Als je deze hotspot vaak gebruikt, kun je via Instellingen / Persoonlijke hotspot aangeven dat je altijd detecteerbaar wilt zijn. Je schakelt Persoonlijke hotspot met één tik in en dan is jouw toestel altijd te zien op computers, smartphones of tablets in de buurt. Om verbinding te maken, hebben ze uiteraard een wachtwoord nodig. Er wordt standaard een wachtwoord gegenereerd onder Instellingen / Persoonlijke hotspot, maar je kunt dat eenvoudig wijzigen.

Deze aanpassing is klein maar erg efficiënt.

10 Favoriete en recente contactpersonen

Sinds iOS 8 kun je nog sneller toegang krijgen tot je favoriete contactpersonen, zelfs zonder de app Contacten te openen. Tik twee keer op de homeknop om het multitaskingvenster te openen. Bovenaan krijg je allerlei ronde knopjes te zien van contactpersonen waar je recent contact mee hebt gehad. Veeg naar rechts om ook je favoriete contactpersonen te zien. Als je een keer op een contact tikt, kun je onmiddellijk een telefoongesprek starten of een bericht sturen.

De snelkoppelingen van je recente en favoriete contactpersonen zijn ontzettend handig.

11 Widgets gebruiken

Sinds iOS 8 kun je eindelijk widgets gebruiken. Deze kleine tools bieden je informatie van bepaalde apps in het berichtencentrum. Om widgets toe te voegen open je het berichtencentrum door naar beneden te vegen. Op het tabblad Vandaag scrol je helemaal naar beneden en tik je op Wijzig. Je krijgt hier een overzicht van geïnstalleerde apps die widgets ondersteunen. Tik op het groene plusteken om een widget toe te voegen. Met de rode knop met het minteken kun je widgets eventueel verwijderen.

Dankzij widgets kun je allerlei handige informatie in je berichtencentrum stoppen.

12 Desktopversie van een mobiele site

Steeds meer websites hebben een mobiele versie. Dat is in de meeste gevallen een stuk overzichtelijker en gebruiksvriendelijker, maar een nadeel is dat je niet altijd onmiddellijk vindt wat je zoekt. In Safari kun je nu heel snel switchen naar de desktopversie. Dit doe je als volgt: tik op de balk helemaal bovenaan zodat je bladwijzers zichtbaar worden en veeg daarna naar beneden tot Vraag om desktopsite verschijnt.

In een veeg en een tik switch je van de mobiele website naar de desktopversie.

0 Reactie(s) op: 25 handige tips voor iOS 8

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.