25 handige tips voor iOS 8

Door: Evi Maquoi | 21 februari 2015 10:03

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5
  6. pagina 6

Een gloednieuw besturingssysteem? Het vergt heel wat tijd om alles zelf te ontdekken. Wij hebben iOS 8 helemaal ontrafeld en serveren je 25 handige tips zodat je sneller en efficiënter met je iPhone kunt werken.

01 Dicteerfunctie

Siri is nog altijd niet beschikbaar in het Nederlands, maar sinds de komst van iOS 8 is het wel mogelijk om berichten, e-mails of notities in het Nederlands te dicteren. Het werkt zelfs behoorlijk goed. Om deze feature in te stellen ga je naar Instellingen / Algemeen / Siri en schakel je Siri in. Bij Taal kun je gewoon Engels laten staan, want Nederlands staat toch nog niet in het lijstje. Voor de dicteerfunctie gebruikt iOS 8 de toetsenbordtaal. Open bijvoorbeeld Berichten en tik op de knop met het microfoontje naast de spatiebalk om een bericht in te spreken.

De dicteerfunctie is voornamelijk handig als je loopt of fietst.

02 Spotlight finetunen

Een van onze favoriete nieuwigheden is de verbetering van de Spotlight-zoekfunctie. Je kunt nu niet alleen naar apps, contacten of e-mails zoeken, maar naar bijna alles. De mogelijkheden van Spotlight schakel je zelf in via Instellingen / Algemeen / Zoek met Spotlight. Je krijgt dan een gigantische lijst voorgeschoteld met allerlei mogelijke informatie waarin je kunt zoeken. Van Podcasts, Activiteiten en Gesproken memo's tot Herinneringen en Berichten. Er is zelfs een mogelijkheid om Bing-webresultaten en locaties in de buurt op te nemen. Om Spotlight te gebruiken, is het voldoende om op het startscherm naar beneden te vegen.

Spotlight krijgt Google-allures.

03 Creditcard scannen

Om online aankopen te doen, kun je onder andere een creditcard gebruiken. Het nadeel is dat je dan telkens opnieuw je kaart moet zoeken en al die cijfertjes moet invoeren. In iOS 8 zit een scanfunctie in Safari waardoor je simpelweg je camera op de kaart kunt richten. Deze functie is niet in te stellen via de algemene instellingen. De Scan Credit Card-knop verschijnt in Safari wanneer je tijdens een betaalprocedure gevraagd wordt om je kaartnummer in te voeren. Je hoeft zelf dan alleen nog maar de vervaldatum en CVC-code in te voeren.

Betalen met creditcard is nu een stuk minder tijdrovend.

04 Ga verder met Handoff

Heb je meerdere apparaten van Apple? Een iPad of computer met OS X Yosemite bijvoorbeeld? Dan kun je die nu naadloos laten samenwerken dankzij Handoff. Een webpagina die je op je iPad aan het lezen bent, kun je gewoon verder bekijken op je iPhone. Om Handoff te kunnen gebruiken, moet je bluetooth ingeschakeld hebben en op beide apparaten hetzelfde iCloud-account gebruiken. Op het startscherm van je iPhone krijg je dan een icoontje te zien in de linkerbenedenhoek. Handoff activeren doe je via Instellingen / Algemeen / Handoff en voorgestelde apps.

Als je dit icoontje omhoog veegt, ga je verder waar je op je computer of iPad gebleven was.

0 Reactie(s) op: 25 handige tips voor iOS 8

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.