15 nieuwe en onbekende functies in iOS op de iPad

Door: Martin Gijzemijter | 15 maart 2016 07:09

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4

Eén van de leukste dingen van het bezitten van een iPad is dat er altijd iets te ontdekken valt. Zelfs al heb je de iPad al een jaar, dan nog zijn er functies waar je niets van weet. Omdat ze nét zijn toegevoegd of omdat Apple er nooit veel ruchtbaarheid aan heeft gegeven.

In dit artikel zetten we vijftien weetjes over de iPad voor je op een rijtje die óf onlangs zijn toegevoegd door Apple óf die ondanks hun aanwezigheid nog steeds niet bekend zijn bij het grote publiek. Zo bekijk je je iPad ineens met heel andere ogen. Lees ook: 10 iPad-problemen die je zelf kunt oplossen.

01 iPad zoeken zonder batterij

De iCloud-functie die je in staat stelt om je iPad te vinden met (behulp van een ander iOS-apparaat of je Mac) wanneer je even niet meer weet waar hij is, is handig, maar natuurlijk niet als je iPad is uitgeschakeld (wat natuurlijk na verloop van tijd gebeurt als de batterij leeg raakt). Gelukkig is daar sinds kort een oplossing voor. Wanneer je in Instellingen navigeert naar iCloud / Zoek mijn iPad, dan zie je de optie Stuur laatste locatie. Wanneer je deze optie inschakelt, dan wordt de locatie van je iPad automatisch naar Apple gestuurd op het moment dat de batterij op het punt staat helemaal leeg te raken. Het dekt natuurlijk niet alles af, maar zo weet je in ieder geval waar je iPad was voor hij zichzelf uitschakelde.

Superhandig: laat je iPad een signaal sturen vlak voor hij zichzelf uitschakelt.

02 Foto's invoegen in Notities

De app Notities werkt zo lekker dat je bijna zou zeggen dat je geen Pages of Word meer nodig hebt. Dat is natuurlijk niet helemaal waar, want er ontbreken veel functies, zoals het invoegen van een tabel of een afbeelding. Dat laatste is echter maar schijn, want je kunt wel degelijk een afbeelding invoegen in de Notities-app. Je moet alleen even weten hoe.

Om een afbeelding in te voegen, houd je je vinger ingedrukt op een lege plek in je notitie, waar je een afbeelding wilt invoegen. Vervolgens verschijnt er een menu met de opties Selecteer, Selecteer alles, Plak én aan de rechterkant de optie Voeg foto in. Wanneer je daarop drukt, kun je eenvoudig een afbeelding uit je Filmrol selecteren.

Je kunt wel degelijk foto's invoegen in de Notities-app, als je maar weet hoe.

03 Spotlight online

Wanneer je voorheen iets zocht in Spotlight, dan werd er in diverse facetten van iOS gezocht, zoals in je lijst met contactpersonen, mails, iMessage enzovoort. Sinds kort is Spotlight echter een stuk veelzijdiger. Wanneer je nu iets in Spotlight zoekt, krijg je niet alleen resultaten te zien uit de App Store (iets dat wij soms wat verwarrend vinden), maar ook resultaten van internet. Je kunt Spotlight dus nu ook gebruiken als online zoekmachine en dat scheelt weer een paar handelingen.

Spotlight zoekt niet meer alleen op je iPad, maar ook online.

04 Creditcard scannen in Safari

Dit is een functie waar we heel enthousiast van worden. De gegevens van je creditcard invullen wanneer je iets wilt kopen vanaf je iPad is natuurlijk erg irritant, dat virtuele toetsenbord werkt nog altijd niet optimaal. Dan kun je sleutelhanger gebruiken, maar niet iedereen vindt het fijn om creditcardgegevens centraal op te slaan. Maar wist je dat het ook nog anders kan? Wanneer je op een site bent waar je je creditcardgegevens moet invullen, druk je op het eerste veld dat je moet invullen en druk je op de optie Scan creditcard (deze optie verschijnt in het toetsenbord). Richt je camera nu op je creditcard en de gegevens worden automatisch ingevuld.

Geen zin om je creditcardgegevens in te typen? Dan maak je toch gewoon een foto?

0 Reactie(s) op: 15 nieuwe en onbekende functies in iOS op de iPad

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.