10 Verboden smartphone-apps

Door: Redactie Computer!Totaal | 31 maart 2011 10:59

Nieuws

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4
 5. pagina 5
 6. pagina 6
 7. pagina 7
 8. pagina 8
 9. pagina 9
 10. pagina 10

Soms verschijnen er apps waarvan je denkt: nou nou nou - moet dat nou allemaal? Sommige mensen klimmen dan gelijk in de pen en doen er wat aan!

Op de honderduizenden smartphone-apps die over de wereld worden uitgestort, duiken er af en toe enkele op die in de ban gaan. Kennelijk ontsnapt aan de aandacht van de bewakers, waren ze enige tijd verkrijgbaar via officiële kanalen, om vervolgens door een achterdeur te worden afgevoerd – in de meeste gevallen op dringend verzoek van belangengroepen.

De stralingsdetector van Tawkon

Begin deze maand nog was het raak bij Apple. Er worden nogal wat apps op een ijskoude onpersoonlijke manier de toegang tot de App Store geweigerd, maar deze had de eer de afwijzing van Steve Jobs persoonlijk te mogen ontvangen. Gil Friedlander, de oprichter van Tawkon, mailde afgelopen zomer naar Jobs om zijn app te promoten. Doel van de app: gebruikers laten zien “aan hoeveel straling ze worden blootgesteld bij gebruik van hun mobiele telefoon”. Het koste Jobs een week om er een reactie uit te persen: “Geen belangstelling”. Het goede nieuws is dat dat Tawkon niet heeft weerhouden de app ter beschikking te stellen aan iPhone gebruikers die een jailbreak op hun telefoon hebben gepleegd. Dat wil zeggen: als je tenminste weten wilt hoeveel straling je iPhone gedurende de dag zoal produceert.

0 Reactie(s) op: 10 Verboden smartphone-apps

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.