10 Slachtoffers van de smartphone

Door: jeff-bertolucci | 21 april 2011 11:57

Nieuws

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3

Niemand lijkt de opmars van de smartphone nog te kunnen stoppen. De slimme telefoon laat een reeks dodelijke slachtoffers achter, van mp3-spelers tot nummerinformatie.

Het bericht dat Cisco stopt met de Flip minicamcorder zette ons aan het denken. Het is duidelijk dat de huidige generatie smartphones, voorzien van prima hd-videocamera’s, gedeeltelijk schuldig is aan de ondergang van de Flip. Hoeveel andere consumentenproducten en diensten zijn er al gesneuveld door het geweld van de grote, gemene smartphone? Hier volgt een lijst met mogelijke slachtoffers, te beginnen met de meest voor de hand liggende.

Mp3-spelers

Wanneer had je voor het laatst een draagbare digitale muziekspeler bij je die niet ook nog tientallen andere dingen kon doen? Met Apples onthulling van de eerste iPhone in 2007 was het lot bepaald: draagbare audiospelers zonder mogelijkheden om te gamen en te websurfen zouden langzaam uitsterven. De meest recente iPod Touch, inclusief FaceTime videochat, is eigenlijk al een wifi-videotelefoon. Goed, de iPod Classic bestaat nog, maar zijn dagen zijn geteld. En hoewel Apple grote winst blijft maken met de iPod, gaan de zaken niet meer zo goed als voorheen.

Draagbare spelcomputers

De Nintendo DS en de Sony PSP verkopen nog, maar deze draagbare gadgets lijken steeds meer op overblijfselen uit het tijdperk waarin mensen telefoons slechts gebruikten om te bellen. De nieuwe smartphones zijn spelletjesmonsters: de app-stores van Apple en Android bieden tienduizenden games aan. Dus waarom zou je nog een apart apparaat meezeulen? De producenten van gameconsoles doen hun best, maar de smartphonemakers gaan gelijk op. Ben je gek op de Nintendo 3DS vanwege 3D-spelen zonder brilletje? 3D-smartphones zoals de LG Thrill en HTC EVO 3D stellen eenzelfde soort sensatie in het vooruitzicht.

Pocketcamera’s

Met een goedkope richt-en-schiet camera zoals de Cyber-shot DSC-HX5V van Sony neem je waarschijnlijk betere foto’s dan met je mobieltje. Maar het zal niet lang duren voordat de nederige camera op je smartphone de digitale camera evenaart of voorbijschiet. Met de nieuwste toestellen, met name de iPhone 4, maak je prima, heldere foto’s, geschikt voor fotoalbum en diashows. Binnenkort kan je richt-en-schiet-camera voorgoed worden opgeborgen.

0 Reactie(s) op: 10 Slachtoffers van de smartphone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.