'iPad verdwijnt binnen 10 jaar van de markt'

Door: rene-schoemaker | 13 juli 2011 10:57

iPad

Tablets zoals de iPad zullen binnen tien jaar verdwijnen. Net als de pc, laptop en netbook overigens. De grenzen tussen alle hardware vervagen zodanig, dat we nog maar één apparaat nodig hebben.

“De scheidslijnen tussen netbook, laptop en tablet verdwijnen veel sneller dan ontwerpers vandaag de dag realiseren", zegt de chef van Intels architectuurdivisie, Rama Skukla. Hij sprak tijdens de Semicon West conferentie in San Francisco over de ontwikkelingen in de computerindustrie.

Concept van de pc is verouderd

Over tien jaar zal de markt worden gedomineerd door slimme apparaten die alle computerbehoeften van de mens kunnen bedienen, zegt Skukla. Het concept van de personal computer is over zijn houdbaarheidsdatum heen en de letters pc komen te staan voor 'personal companion'. Die synchroniseert alle informatie vanuit een individuele cloud, die kan worden gedeeld met anderen of privé worden gehouden, duidt de website V3 de uitspraken van Skukla.

Skukla vindt dat de hardwareproducenten nauwer samen moeten werken met de softwareontwerpers om te zorgen dat klanten een gestroomlijnde, veilige digitale omgeving krijgen, waarbij ze stevig grip houden op hun digitale identiteit. Skukla beloofde zijn publiek dat Intel in de komende vijf jaar grote vooruitgang zal laten zien in processortechnologie. Hij zei onder meer dat de grafische prestaties van mobiele chips twaalf maal beter zullen zijn in 2015.

0 Reactie(s) op: 'iPad verdwijnt binnen 10 jaar van de markt'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.