Zo stream je muziek op je Apple Watch zonder iPhone

Door: Justin Doornekamp | 29 november 2020 14:30

How To

Spotify heeft een standalone-streamingfunctie toegevoegd aan zijn Apple Watch-app, waardoor het mogelijk wordt om zonder tussenkomst van je iPhone muziek te streamen. In september werd bekend dat Spotify een dergelijk functie aan het testen was en nu is deze voor iedereen met het horloge van Apple beschikbaar.

Met de standalone-streamingfunctie kun je via wifi of 4G (wat in Nederland nog niet wordt ondersteund) naar muziek luisteren, zonder dat de Apple Watch verbonden hoeft te zijn aan een iPhone.

Vele gebruikers klaagden al lange tijd over het ontbreken van een standalone-streamingfunctie voor Spotify. Vooral sporters liepen hier tegenaan, omdat zij bijvoorbeeld tijdens het hardlopen altijd hun telefoon mee moesten nemen om muziek te luisteren via de Apple Watch. Dit is nu dus verleden tijd: Spotify-gebruikers kunnen direct via het horloge streamen met AirPods of andere bluetooth-koptelefoontjes, zo bevestigde de Zweedse streamingdienst tegenover de Amerikaanse techwebsite TechCrunch. De functie is wereldwijd beschikbaar, aldus Spotify.

Overigens meldden sommige gebruikers dat de standalone-streamingfunctie nog in een bètatest zit, dus het kan zijn dat de optie nog niet volledig vlekkeloos werkt.

Spotify is niet de eerste muziekdienst die een standalone-streamingfunctie biedt op de Apple Watch. Naast de eigen dienst van Apple, Apple Music, ondersteunt ook webradio-dienst Pandora de optie sinds februari dit jaar. YouTube Music, daarentegen, ondersteunt een dergelijke functie nog niet, ondanks dat er halverwege oktober wel een separate app kwam voor het slimme horloge van Apple.

Zo werkt het

Wil je de standalone-streamingfunctie op Spotify gebruiken, dan moet je in bezit zijn van een Apple Watch Series 3 of nieuwer met minstens watchOS 6.0 geïnstalleerd. Spotify adviseert zelfs watchOS 7.1 of nieuwer voor de beste ervaring.

Ook moet je een premiumabonnement bij de streamingdienst hebben afgesloten en moet je horloge verbonden zijn met wifi. Dit kan het alsnog lastig maken om buitenshuis naar muziek te luisteren zonder je telefoon in de buurt te hebben, maar bijvoorbeeld in een sportschool met wifi werkt het wel. Offline streamen, bijvoorbeeld door nummers te downloaden op je horloge, is vooralsnog niet mogelijk. Spotify heeft enkele jaren geleden wel aangegeven dat het aan een offlinefunctie werkt, maar het is onduidelijk wanneer (en of) de optie ooit beschikbaar komt.

Voldoe je aan de vereisten, dan is het een kwestie van de Spotify-app openen op je Apple Watch en de muziek uitzoeken waar je graag naar wilt luisteren. Rechtsonder in het schermpje van het horloge zie je vervolgens de optie om direct vanaf je Apple Watch te streamen.

0 Reactie(s) op: Zo stream je muziek op je Apple Watch zonder iPhone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.