Zo download en maak je WhatsApp-stickers

Door: Stefanie Katzenbauer | 19 januari 2021 12:40

Stickers
How To

WhatsApp biedt de mogelijkheid om stickers te versturen, waarmee je je gesprekken wat extra kleur kunt geven bovenop het aanbod gifjes en emoticons. Je kunt kant en klare stickers downloaden, maar je kunt ze ook zelf maken. In dit artikel lees je daar meer over.

Stickers downloaden

Via WhatsApp zijn er kant en klare setjes met stickers beschikbaar om te downloaden. Om dit te doen tik je eerst links op het emojiteken. Onderaan in de grijze balk zie je vervolgens drie icoontjes staan: een smiley, het gif-icoontje en een vierkantje met een omgevouwen hoekje. Tik op deze laatste om bij de stickers terecht te komen. Vervolgens voeg je (nieuwe) stickers toe door rechtsboven op het plusje te tikken. Je downloadt een stickerset door op het rondje met het pijltje naar beneden erin te tikken.

Stickers whatsapp

Natuurlijk zijn er ook genoeg apps beschikbaar met stickersets. Bijvoorbeeld WAStickersApp. In deze app staan verschillende categorieën stickersets die je kunt downloaden. De stickers voeg je toe door op het plusje naast de sets te tikken. Ze worden dan automatisch in WhatsApp weergegeven. Een nadeel is wel dat als je deze apps verwijdert, ook de stickers uit je WhatsApp verdwijnen.

Het kan geen kwaad om een schifting te maken: er zijn veel stickerapps en bij een groot deel daarvan moet je je eerst door reclames heenslaan, voordat je de stickers kan importeren. Gelukkig hoef je dit proces maar één keer door, omdat je na het importeren van de stickers naar WhatsApp de separate stickerapp niet meer nodig hebt. In dit artikel sommen we de beste stickerapps op.

Overigens zijn de meeste stickerapps enkel te vinden in de Google Play Store. Apple heeft veel stickerapps laten verwijderen uit de App Store, omdat ze in strijd zouden zijn met de algemene voorwaarden. Zo lijken stickerapps te veel op elkaar en hebben ze vergelijkbare content en functies.

Stickers downloaden

Zelf stickers maken

Om zelf stickers te maken download je de app Create Stickers for Whatsapp. In deze app kun je zelf stickersets maken door op het plusje rechts beneden te tikken of door een van de twee voorgeselecteerde sets te gebruiken.

Je maakt een sticker door een leeg vierkant te selecteren. Je komt vervolgens in de ‘edit mode’. Je kunt hier nu bijvoorbeeld allerlei soorten emoji’s en stickers op elkaar plakken om zo een grote dolle boel te maken. Je gebruikt hiervoor de emojiknop en de stickerknop. Maak knijp- of uitvergrootbewegingen om alle plaatjes op elkaar te passen. Je slaat de sticker op door op het vinkje rechtsboven te tikken. 

Sticker maken

Maar het leukst aan je eigen stickers maken is natuurlijk het feit dat je ook foto’s kunt gebruiken om stickers van te maken. Dit vergt wel wat geduld met uitsnijden, slepen en vastzetten. Je selecteert een foto door op ‘cut out’ te tikken. Hierdoor kom je in je galerij terecht. Volg met je vinger de lijnen van hetgeen dat je wil uitsnijden en kies vervolgens voor ‘crop’. 

Foto uitsnijden

Ook nu kun je weer helemaal losgaan met allerlei stickers en emojis. Voeg gekke brillen of hoeden toe of bijvoorbeeld tekst om jouw unieke sticker te perfectioneren. Ook nu sla je de sticker weer op door op het vinkje te tikken.

sticker bewerken

Als je stickerset af is, wordt het tijd om deze toe te voegen aan WhatsApp om iedereen die je kent jouw creaties te tonen. Je voegt een set simpelweg toe door op het plusje rechts naast de stickers te tikken. Je vindt de set vervolgens in Whatsapp onder het stickericoontje en vervolgens onder het eigen tabblad van de app Create Stickers for WhatsApp.

stickersets

Nu kun je naar hartenlust je zelfgemaakte stickers gebruiken in WhatsApp. Je WhatsApp-gesprekken worden er in ieder geval een stuk vrolijker van!

Sticker in whatsapp

0 Reactie(s) op: Zo download en maak je WhatsApp-stickers

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.