Familie toegang geven tot je iPhone bij overlijden

Door: Justin Doornekamp | 27 december 2021 11:12

How To

Onze telefoon is inmiddels een onmisbaar onderdeel geworden van ons leven. We kunnen niet meer zonder. Maar wat gebeurt er met alle data die op onze iPhone staan als we overlijden? In de laatste update van iOS 15 kun je je digitale erfenis regelen.

In update 15.2 kun je instellen dat een contactpersoon die jij hebt ingesteld volledige toegang krijgt tot de data op je telefoon en in iCloud als jij overlijdt. Dit betekent onder meer toegang tot je foto’s, berichten, contacten, wachtwoorden en andere accounts.

Wil je je digitale erfenis op je iPhone regelen, dan kun je dat in een paar stappen doen.

Erfeniscontact instellen

Voordat je een nabestaande toewijst die controle krijgt over je telefoon, dien je uiteraard eerst te controleren of alle gegevens van diegene nog actueel zijn. Klopt het telefoonnummer en e-mailadres? Dit is belangrijk, want als deze informatie niet klopt dan kan degene uiteindelijk niet bij je gegevens komen. De ander heeft geen Apple ID of Apple-apparaat nodig om erfeniscontact te worden.

Heb je de gegevens gecontroleerd, dan kun je naar de Instellingen-app op je telefoon gaan. Kies hier voor Apple ID en vervolgens voor Wachtwoord en beveiliging. Daar vind je de optie Erfeniscontact. Tik hierop en je kunt via Voeg erfeniscontact toe een contactpersoon toevoegen. 

In iOS 15.2 stel je gemakkelijk een erfeniscontact in.

Doorloop de stappen en je wordt gevraagd om een toegangscode te delen met het contact dat je hebt uitgekozen. Je kunt deze code uitprinten of versturen via iMessage. Eventueel schrijf je er wat bij om het bericht te personaliseren. Ben je klaar, dan kun je het bericht versturen. 

De ander krijgt dan een bericht, waarin hij kan bevestigen dat hij als nabestaande voor jouw data wil zorgen. Jijzelf krijgt dan via e-mail de bevestiging dat je digitale erfenis is geregeld.

 Erfeniscontact‑toegangssleutel

De toegangssleutel in combinatie met een overlijdensakte is nodig om vervolgens toegang te krijgen tot jouw data. Het erfeniscontact dient via deze Digitale-erfenispagina een verzoek te doen om toegang te krijgen tot het account van een overleden vriend of familielid. Het erfeniscontact heeft na goedkeuring van de aanvraag drie jaar lang toegang tot je account. Daarna wordt je account permanent verwijderd.

Je kunt in principe meerdere contacten toevoegen, maar al deze personen krijgen dan uiteraard wel volledige toegang tot al je data

0 Reactie(s) op: Familie toegang geven tot je iPhone bij overlijden

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.