Zo demp je gesprekken en groepen in Telegram

Door: Justin Doornekamp | 11 maart 2021 11:09

How To

Steeds meer mensen gebruiken Telegram als privacyvriendelijk alternatief op WhatsApp. Wellicht merk jij ook een toegenomen interesse onder je vrienden en familie en krijg je steeds vaker berichten via Telegram. Soms misschien een beetje té vaak. Gelukkig is er een manier om gesprekken, maar ook groepen en kanalen te dempen. 

iOS-versie

Gebruik je Telegram op je iPhone en wil je een specifiek gesprek dempen, tik dan op dat gesprek en daarna bovenaan op de naam van je contactpersoon of een groep. Hier vind je de optie Stil. Wanneer je daarop tikt, krijg je de keuze om een gesprek voor 1 uur stil te houden of voor een dag of twee. Eventueel kun je zelfs besluiten het gesprek voor altijd te dempen.

Vervolgens zie je nu achter de naam van je contactpersoon een geluidsicoontje staan met een streep erdoor, om aan te geven dat je voor dit gesprek geen meldingen meer krijgt. Wil je dit terugdraaien, dan kun je opnieuw op de naam van je contactpersoon klikken en daarna op Geluid aan

Wil je toch meldingen ontvangen van een contactpersoon, druk dan op Geluid aan.

Android-versie

Wanneer je de Android-versie van Telegram gebruikt, druk je niet op de naam van je groep of contactpersoon, maar op de drie verticale puntjes die rechts naast de naam te vinden zijn. Hier vind je de optie om notificaties te dempen en voor hoelang dit moet duren. Op dezelfde manier kun je meldingen ook weer aanzetten. 

Wil je eigenlijk helemaal geen meldingen ontvangen op je smartphone, dan kun je dit in de instellingen van de app aangeven. Tik rechtsonderin de Telegram-app op Instellingen en vervolgens op Berichtgeving en geluiden. Hier kun je, op eenzelfde manier als bij andere chat-apps, alle meldingen uitschakelen door de schuifknop achter Meldingen weergeven uit te zetten.

Wil je meldingen voor specifieke chats blijven ontvangen, dan kun je dit bij Uitzonderingen aangeven door voor Uitzondering toevoegen te kiezen en uit je contactenlijst een persoon uit te zoeken waarvan je meldingen wilt blijven ontvangen. In het menu dat verschijnt kun je nog enkele aanpassingen doen, onder meer op het gebied van berichtmeldingen, berichtvoorvertoning en waarschuwingsgeluiden.

Klaar? Klik dan op Voeg toe en je blijft van de gekozen contactpersoon gewoon nog meldingen ontvangen, terwijl notificaties van alle andere contactpersonen niet meer binnenkomen.

Een andere ietwat vervelende melding die standaard aanstaat, is de notificatie die je ontvangt als één van de contactpersonen in je telefoon Telegram heeft geïnstalleerd. Dit kun je in de instellingen van de app uitzetten bij Nieuwe Contacten.    

Binnen de instellingen kun je veel aanpassingen doen aan de manier waarop je meldingen (al dan niet) wilt ontvangen.

0 Reactie(s) op: Zo demp je gesprekken en groepen in Telegram

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.