Snooze! Waar vind ik mijn sluimerende wekkers in iOS?

Door: Martin Gijzemijter Gijzemijter | 10 februari 2017 08:08

How To

Of je nu een ochtend of avondmens bent, je hebt ongetwijfeld wel eens besloten dat het moment waarop je wekker af ging, niet de juiste was. Net zoals op je oude vertrouwde wekker, kun je in iPhone kiezen voor sluimeren, of snooze. Dat betekent echter dat de wekker constant na 9 minuten opnieuw aan de bel trekt.

Dat laatste kan bloedirritant zijn, bijvoorbeeld wanneer je meer dan één wekker hebt gezet, omdat je weet wat voor snoozekoning je bent, en vergeten was dat je een dag vrij bent. Dan probeer je dus uit te slapen, maar voor elke wekker treedt de sluimerfunctie na 9 minuten in werking. Waarom is er geen overzicht van alle sluimers die actief zijn zodat je ze eenvoudig uit kunt schakelen? Goed nieuws, dat overzicht is er wel degelijk.

Alle sluimers uitschakelen

Het punt van de sluimerfunctie is dat je deze inschakelt op een moment dat je nog niet heel erg wakker bent. Je drukt en veegt wat op je iPhone totdat dat irritante geluid weggaat. En wanneer de sluimerfunctie je opnieuw wekt, doe je precies hetzelfde. Dat is dus allesbehalve uitslapen. Wanneer je naar beneden veegt voor het Berichtencentrum, zie je daar nergens een wekker staan of een geactiveerde sluimerfunctie. Maar dat overzicht is er wél. Het enige dat je hoeft te doen om dat overzicht tevoorschijn te halen, is je telefoon op standby te zetten. Wanneer je vervolgens op een knop drukt, zie je in het standby-scherm alle sluimers die actief zijn. Je kunt die dan eenvoudig wegvegen en lekker verder slapen.

iOS 10 Sluimeren

Overigens kun je een wekker gewoon uit te zetten zonder te sluimeren door te drukken op Stop als deze wordt afgespeeld, maar we durven er heel wat om te verwennen dat je niet eens op je scherm kijkt als je halfslaperig je wekker uitschakelt.

0 Reactie(s) op: Snooze! Waar vind ik mijn sluimerende wekkers in iOS?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.