Maak portretfoto's op Instagram met Focus

Door: Redactie MacWorld | 11 april 2018 10:15

How To

Het is vanaf nu mogelijk om portretfoto’s te maken een nieuwe functie op Instagram. De functie genaamd Focus lijkt op de Portretmodus van de iPhone, waarbij de achtergrond wazig wordt gemaakt om een diepte-effect te genereren. Focus is beschikbaar voor de iPhone 6S en nieuwer en geselecteerde Android-apparaten.

Bij het openen van de camera, vind je de Focus in de rij waar ook functies als Boomerang en Superzoom staan. Bij het selecteren van de Focus-stand, detecteert de app een gezicht en wordt de achtergrond met behulp van software wazig gemaakt. De functie is beschikbaar voor zowel de camera aan de voorkant als de achterkant. Na het maken van een foto kun je de portretfoto ook gewoon opslaan zonder deze te publiceren, waardoor je de functie ook prima kunt gebruiken voor andere doeleinden dan Instagram.

Werkt het ook?

Bij het toepassen van de Focus-functie merk je gelijk dat de achtergrond een stuk waziger wordt. De functie heeft nog wel wat moeite met de randen van het oor en vooral aan het haar kun je gelijk zien dat Focus met behulp van software wordt klaargespeeld. Toch zijn dit zaken waar ook de portretmodus op bijvoorbeeld de OnePlus 5 weleens last van heeft en wat doorgaans in de loop van de tijd verbeterd wordt met updates. 

De Focus-functie van Instagram kan niet op tegen bijvoorbeeld de Portretmodus van de iPhone X, maar voor een eerste poging is het al vrij knap en het is leuk dat we deze functie nu ook met de selfie-camera kunnen gebruiken.

Twee lenzen

Veel smartphones hebben al een soortgelijke functie, waarbij vaak een tweede lens wordt gebruikt om te bepalen welk deel van de foto wazig moet worden gemaakt. Smartphones met een dubbele camera hebben deze meestal aan de achterkant, waardoor een dergelijke functie alleen met de camera aan de achterkant kan worden gebruikt. Met behulp van Focus is het nu ook mogelijk om portretfoto’s te schieten met de selfie-camera.

De Focus-modus is op iOS beschikbaar voor de iPhone SE, 6S, 6S Plus, 7, 7 Plus, 8, 8 Plus en X. Volgens het persbericht is Focus beschikbaar voor geselecteerde Android-smartphones. De functie is onderdeel van update 39.0 en is nu te downloaden in de App Store en Google Play Store.

0 Reactie(s) op: Maak portretfoto's op Instagram met Focus

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.