Je iPhone opruimen in 3 stappen

Door: Evi Maquoi | 11 september 2018 07:13

How To

De zomer staat voor de deur en dus gaan we weer meer vakantiefoto’s en -filmpjes maken. En dan is niks zo vervelend als de melding ‘opslagruimte bijna vol’ op je telefoon! Je iPhone opruimen hoeft niet moeilijk te zijn.

Stap 1: Hoeveel ruimte heb ik nog?

Wil je weten hoeveel vrije ruimte je nog precies hebt? Open dan Instellingen en tik door naar Algemeen / iPhone-opslag. Je telefoon berekent nu hoeveel ruimte er nog beschikbaar is en hoe de gebruikte opslag ingedeeld is in Foto’s, Apps, E-mail, Berichten en Andere. Dat lees je makkelijk af aan de hand van de kleurenbalk. Als je verder naar beneden scrolt, zie je de grote slokops chronologisch gerangschikt. Je ziet er ook telkens bij staan wanneer je de app voor het laatst gebruikt hebt.

Stap 2: Automatisch apps opruimen

Onder Aanbevelingen geeft Apple je alvast een aantal tips om de opslagruimte van je apparaat te optimaliseren. De functie Ruim apps op is ontzettend handig: hiermee kun je ongebruikte apps automatisch laten verwijderen als je bijna geen opslagruimte meer vrij hebt. Het grootste voordeel is dat je documenten en gegevens wél bewaard blijven. Tik simpelweg op Schakel in om deze functie te gebruiken. Er verschijnt dan een groen vinkje. Om de functionaliteit uit te schakelen, ga je naar Instellingen / iTunes Store en App Store / Ruim apps op.

Stap 3: Opruimen of verwijderen

Uiteraard kun je ook handmatig apps verwijderen. Dat gaan één voor één via het startscherm, maar het gaat veel vlotter via Instellingen / Algemeen / iPhone-opslag. Onderaan in je lijst met apps zie je hoeveel ruimte elke app gebruikt. Als je erop tikt, krijg je meer gedetailleerde info. De opslagruimte wordt opgesplitst in Grootte app en Documenten en gegevens. Met de knop Ruim op verwijder je de app, maar blijven de documenten en gegevens bewaard, handig als je van plan bent de app later opnieuw te installeren. Via Verwijder app wis je de app én alle verwante gegevens.

Je kunt elke app opruimen, waarbij je gegevens bewaard blijven, of volledig verwijderen.

0 Reactie(s) op: Je iPhone opruimen in 3 stappen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.