Gebruik AirDrop veilig op je Apple-apparaten

Door: Ronald Smit | 26 augustus 2020 17:03

How To

Als je meerdere apparaten van Apple in huis hebt ken je ongetwijfeld AirDrop. Een techniek waarmee je razendsnel foto’s, video’s en andere bestanden draadloos over kunt hevelen. Bijvoorbeeld van je iPhone naar je Mac of iPad. Laat je onderweg niet verrassen door een AirDrop-bom!

AirDrop is – zoals zovele draadloze technieken – erg handig. Want wil je bijvoorbeeld even snel wat foto’s gemaakt met je iPhone bewerken op je Mac of iPad, dan zet je de zaak in no-time over. Draadloos en al. Kwestie van op beide te koppelen apparaten bluetooth aanzetten. En dan op het ontvangende apparaat AirDrop. En daar wordt het even (een klein beetje) opletten geblazen. Om AirDrop aan te zetten op de iPad schuif je met je vinger vanuit de rechter bovenhoek van je scherm naar beneden. In het Bedieningspaneel dat je daarmee naar beneden trekt vind je de AirDrop-knop.

Kies de optie die je écht nodig hebt

Tik op de AirDrop-knop en je ziet drie opties: Ontvangen uit, Alleen contacten en Iedereen. Kies in principe altijd voor Alleen contacten, dan weet je in ieder geval – hopelijk – van wie je gegevens ontvangt. Kies je voor Iedereen, dan kan Jan-en-alleman je dingen ‘AirDroppen’. Vervelend, want voor je het weet zit je in een bomvolle trein of midden in een presentatie ineens met een pontificaal in beeld staande foto van iets dat je liever niet gezien had. Of dan toch tenminste niet met heel veel anderen samen. Kortom: kies dus nooit voor Iedereen, of gebruik deze optie slechts heel even als je iets wilt ontvangen van iemand die je wel vertrouwt maar niet in je contactenlijst staat.

Kies uit deze opties als het gaat om AirDrop (en zet het geheel uit als je ‘t niet gebruikt).
Kies uit deze opties als het gaat om AirDrop (en zet het geheel uit als je ‘t niet gebruikt).

Uit als je klaar bent

En omdat mogelijk ook een of meer van je contacten wel van een gebbetje houden is het eigenlijk ’t best om AirDrop bij niet gebruiken gewoon te deactiveren. Ofwel: tik na gebruik weer op het AirDrop-pictogram en kies vervolgens de optie Ontvangen uit. Ook op je Mac kun je AirDrop het best uit laten staan. Dat doe je door in Finder in de kolom links op AirDrop te klikken. Kies dan rechts via het selectiemenu Ik mag worden gevonden door voor de optie Niemand. Op de iPhone vind je AirDrop in de app Instellingen. Tik hierin op Algemeen en dan AirDrop, waarna je dezelfde opties ziet als in het iPad-ballonetje. Juist omdat AirDrop hier wat meer verstopt zit is het zaak om zo af en toe eens te checken of deze optie uit staat of tenminste op Alleen contacten. Goed voor je privacy!

0 Reactie(s) op: Gebruik AirDrop veilig op je Apple-apparaten

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.