Eten bestellen via Google Maps: bezorgen en afhalen

Door: Wesley Akkerman | 16 mei 2020 16:33

Google Maps
How To

Nu we allemaal vaker thuiszitten en niet naar een restaurant of snackbar kunnen gaan, is het fijn dat we opties als Thuisbezorgd hebben. Maar sinds kort kun je eten bestellen via Google Maps. Je hebt dan de keuze uit eten laten bezorgen of zelf afhalen.

Google Maps is allang niet meer de simpele app waarmee je begeleiding voor je route krijgt. Je kunt er verschillende dingen op vinden, zoals openingstijden voor uitgaansgelegenheden, recensies, foto’s en nog veel meer. Nu is het ook mogelijk in één oogopslag te zien welke restaurants en andere eethuizen bij je in de buurt maaltijden verzorgen die gebracht of opgehaald kunnen worden. De functie werkt zoals je zou verwachten van Maps, maar hieronder volgt toch een korte uitleg.

Eten bestellen via Google Maps

Allereerst dien je ervoor te zorgen dat je de meest recente versie van Google Maps op je smartphone hebt staan. Daarvoor ga je naar de downloadwinkel op Android of iOS en klik je op updaten wanneer die optie beschikbaar is. Is die optie niet beschikbaar, dan is de kans groot dat je de update al automatisch gekregen hebt. Open nu de app en tik vervolgens op het zoekvenster. Als je de juiste appversie hebt, dan staan er nu opties in beeld als Afhalen en Bezorging. Als je op één van die twee opties tapt, dan zie je de restaurants die afhalen en bezorging aanbieden als service.

Google Maps
Google Maps
Google Maps

Uiteraard is het mogelijk de bedrijven te filteren op allerlei zaken, zoals beoordelingen en openingstijden. Zo weet je zeker dat je wel iets lekkers in huis haalt op het moment dat je er zin in hebt. In sommige gevallen laat Google Maps ook de menukaart zien, zodat je binnen één app eigenlijk alles kunt regelen. Meestal staat er ook een link naar de website en vind je hier het telefoonnummer van de eetgelegenheid in kwestie. Bestellen moet uiteindelijk via het restaurant gaan; het verschilt per restaurant of dit digitaal (via de site) of telefonisch kan.

Het eten bestellen gebeurt dus uiteindelijk niet in Google Maps, maar dat moge duidelijk zijn. De eens zo simpele kaartenapplicatie is uitgegroeid tot een soort slimme assistent die van alles weet over de omgeving bij je in de buurt, door gebruik te maken van je locatie. Zorg er dus voor dat je Google Maps wel toegang geeft tot die locatie (maar natuurlijk alleen wanneer je de app gebruikt).

0 Reactie(s) op: Eten bestellen via Google Maps: bezorgen en afhalen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.