Bedien je Apple TV met de Remote-app op je iPhone of iPad

Door: Chwhynny Overbeeke | 03 februari 2017 08:08

How To

In een eerder artikel hebben we al uitgelegd hoe je de Apple TV Remote-app kunt instellen op je iPhone of iPad. Hier laten we zien hoe je deze app kunt gebruiken om je Apple TV te bedienen.

Nadat we hebben uit gelegd hoe je de Apple TV Remote-app moet instellen op je iOS-apparaat, laten we zien hoe je met deze app je Apple TV kunt bedienen. Lees ook: De Apple TV Remote-app instellen in iOS.

De app voor de eerste keer openen

Als je eenmaal de Apple TV Remote-app op je iPhone of iPad hebt ingesteld en aan een Apple TV gekoppeld hebt, kun je de app gaan gebruiken om met je iOS-apparaat je Apple TV te bedienen.

De eerste keer dat je de app laadt, moet je op het Apple TV icoon drukken. Er worden dan vijf of zes hoofdcategorieën weergegeven, afhankelijk van het model van je Apple TV.

Door op Apparaten te drukken kun je naar het vorige scherm gaan om een ander apparaat te selecteren dat je wilt bedienen. Het lege stuk boven Menu kan gebruikt worden als Touch-oppervlak om te vegen (navigatie) of te drukken (selectie). Door op Afspelen/onderbreken te drukken kun je content afspelen of stoppen, en door tweemaal op het TV-symbool te drukken kun je recent gebruikte apps laten weergeven. Door op Menu te drukken kun je teruggaan naar het vorige scherm of naar het menu.

Heb je een 4de generatie Apple TV? Dan staat er ook een microfoon icoon tussen. Als je dit icoon ingedrukt houdt, iets zegt en het icoon vervolgens loslaat, wordt Siri geactiveerd. Op deze manier kun je je Apple TV via spraak bedienen.

Toetsenbord gebruiken en volume aanpassen

Als je een tekstveld selecteert op je Apple TV, verschijnt er in de app een toetsenbord waarmee je snel tekst kunt typen, zoals wachtwoorden en zoekopdrachten.

Het is ook mogelijk om het volume te wijzigen met je iOS-apparaat als je een ontvanger hebt met HDMI-CEC-volumesupport en de Apple TV direct op deze ontvanger aansluit in plaats van op je tv. Vervolgens kun je de volumeknoppen op je iOS-apparaat gebruiken om het volume van de Apple TV aan te passen.

Met Apple TV kun je veel verschillende platformen voor films en series gebruiken.

Content afspelen

Als je content geselecteerd hebt om af te spelen en op Speel af gedrukt hebt, kun je uit drie verschillende mogelijkheden kiezen.

Druk bij de optie Spoel vooruit op Spoel tien seconden vooruit om tien seconden vooruit te spoelen in een video, of druk op Spoel vooruit om een muzieknummer vooruit te spoelen. Hetzelfde geldt voor de optie Spoel terug.

Door op Details te drukken kun krijg je een overzicht van de content die afgespeeld wordt te zien. Om weer terug te gaan moet je op Vouw samen drukken.

Je iOS-apparaat als gamecontroller gebruiken

Heb je een 4de generatie Apple TV? Dan kun je de Apple TV Remote-app gebruiken als gamecontroller in gaming apps die hiervoor ondersteuning bieden. Je kunt dit met meerdere mensen doen, zodat iedereen zijn eigen iOS-apparaat als controller kan gebruiken op dezelfde Apple TV. Hoeveel spelers verbinding kunnen maken kan afhankelijk zijn van de gaming app die je gebruikt en je thuisnetwerk.

De Apple TV Remote-app kan bij het gamen in de standaardweergave gebruikt worden, maar het is ook mogelijk om de Game-modus te gebruiken. Om deze modus in te schakelen moet je op je Apple TV een gaming-app die ondersteuning biedt openen.

Op je iOS-apparaat wordt er vervolgens in de Apple TV Remote-app een gaming icoon weergegeven. Als je hierop drukt en je iOS-apparaat in de horizontale stand houdt, krijg je vijf knoppen te zien: Menu, twee duimbedieningen, Sluit, en een leeg gedeelte dat als Touch-oppervlak dient.

0 Reactie(s) op: Bedien je Apple TV met de Remote-app op je iPhone of iPad

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.