Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Beter samenwerken: agenda's delen in iOS

Door: Chwhynny Overbeeke | 04 mei 2017 09:55

How To

Soms is het handig om je afspraken en dagindeling met anderen te kunnen delen. Op die manier kun je beter samenwerken, dingen regelen, en activiteiten organiseren. Hier laten we zien hoe agenda's delen in iOS werkt.

Publieke agenda versus privéagenda

Er zijn twee manieren waarop je agenda's kunt delen: publiek of privé. Een publieke agenda kan met iedereen gedeeld worden, maar kan alleen gewijzigd worden door degene die de agenda heeft aangemaakt.

Een privéagenda kan met andere iCloud-gebruikers gedeeld worden en kan gewijzigd worden door gebruikers die van de maker van de agenda toegangsrechten gekregen hebben. Je kunt als eigenaar van de agenda kiezen uit alleen-lezen-rechten of bekijken-en-wijzigen-rechten. Alleen de maker van de agenda kan nieuwe gebruikers uitnodigen om de agenda mee te delen.

Gebruikers waarmee je een agenda deelt en die alleen-lezen-toegang hebben, kunnen de agenda in kwestie bekijken, hun eigen agendaweergave aanpassen zonder dat die van andere deelnemers ook aangepast wordt, en hun eigen agendavoorkeuren aanpassen.

Gebruikers waarmee je een agenda deelt en die bekijken-en-wijzigen-rechten hebben, kunnen het bovenstaande doen, en daarnaast kunnen ze agenda-activiteiten aanmaken en verwijderen, gegevens van agenda-activiteiten aanpassen (zoals de naam, de datum en het tijdstip) en reacties volgen van gebruikers die voor een agenda-activiteit zijn uitgenodigd.

iCloud-account

Als de maker van een agenda ervoor kiest om zijn of haar iCloud-account uit te schakelen, zullen de gedeelde agenda's voor de andere gebruikers niet langer zichtbaar zijn.

Een gedeelde agenda kan door slechts één gebruiker tegelijk bewerkt worden. Als meerdere personen tegelijk proberen om een agenda te bewerken, worden alleen de wijzigingen van degene die deze het eerst heeft toegepast opgeslagen. De andere gebruiker krijgt dan een melding dat zijn of haar bewerkingen niet opgeslagen konden worden.

Agenda's delen in iOS

Om een agenda te delen in iOS, moet je de Agenda app openen en op Agenda's drukken. Navigeer naar de agenda die je wilt delen, en druk op het i icoon rechts van de agenda. Selecteer Voeg persoon toe... Je kunt nu de naam van de contactpersoon in je Contacten intypen, of je kunt een nieuw e-mailadres toevoegen.

Personen die je hebt toegevoegd zullen per e-mail krijgen een uitnodiging krijgen. Mensen die deze uitnodiging accepteren, kunnen standaard de agenda bekijken en wijzigen. Let daarom bij het toevoegen op de rechten die je toekent. Wijzigingen die door de maker of gebruikers worden aangebracht, worden meteen gesynchroniseerd met alle gebruikers.

0 Reacties op: Beter samenwerken: agenda's delen in iOS

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.