watchOS 2 ondersteunt native apps

Door: Daan Doedens Daan Doedens | 08 juni 2015 20:46

Apple Watch

Apple heeft watchOS, het besturingssysteem voor de Apple Watch, een flinke update gegeven. Het bedrijf uit Cupertino toonde op de Worldwide Developers Conference een nieuwe versie van watchOS.

Nieuw is bijvoorbeeld Time Travel (tijdreizen). Met Time Travel kun je de tijd op je horloge letterlijk vooruit spoelen. Zogenaamde 'communications' die getoond worden, bijvoorbeeld wekkers of vluchttijden, kunnen met de digitale kroon (de knop aan de zijkant van het apparaat) worden getoond voor het moment zelf, of voor een tijdstip in de toekomst.

Apple Pay, dat vanaf iOS 9 breder ondersteund gaat worden, wordt ook volledig ondersteund door watchOS 2. Daarnaast is Siri beter geïntegreerd in het apparaat, zodat je bijvoorbeeld via je Apple Watch de lichten in je huis aan en uit kan zetten als je onderweg bent.

Native apps

Maar de grootste verandering is de ondersteuning voor zogenaamde 'native apps'. In de eerste versie van watchOS werkten apps op de Watch, maar werd de user interface getoond op je iPhone. Dat is nu verleden tijd. App-ontwikkelaars kunnen hun apps zo bouwen dat je ze volledig kan gebruiken op je horloge, zodat je je iPhone gewoon in je broekzak kunt laten zitten. Ook iPhone-apps zoals bijvoorbeeld de recorder kunnen gewoon op de Watch getoond worden. Nog steeds is het nodig om de app ook op je iPhone te hebben staan, maar het daadwerkelijke gebruik ervan gebeurt gewoon op de Apple Watch.

App-ontwikkelaars kunnen vanaf vandaag beginnen met het bouwen van native apps. In de herfst van dit jaar komt watchOS 2 gratis beschikbaar voor Apple Watch-eigenaars.

0 Reactie(s) op: watchOS 2 ondersteunt native apps

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.