Verkoop Apple Watch in derde kwartaal sterk gedaald

Door: Jeroen Boer | 06 december 2016 10:05

Nieuws

We wachten al een tijdje totdat de smartwatchmarkt echt gaat boomen, maar dat lijkt niet te gebeuren. Volgens marktanalist IDC is de verkoop van Apples smartwatches in het derde kwartaal van 2016 zelfs met 71 procent gedaald ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar.

Marktanalist IDC heeft cijfers bekend gemaakt over de totale verkoop van wearables in het derde kwartaal van 2016. De totale markt voor wearables is met 23 miljoen stuks in het derde kwartaal van 2016 ongeveer gelijk gebleven aan de 22,3 miljoen stuks in hetzelfde kwartaal vorig jaar. De totale markt groeide met slechts 3,1 procent. Van die totale markt bestaat 85 procent uit zogenoemde basic wearables als fitnesstrackers van bijvoorbeeld Fitbit. Fitbit is opnieuw de marktleider met 5,3 miljoen verkochte wearables, een groei van 11 procent ten opzichte van vorig jaar. Lees ook: Apple Watch Series 2: Een grote stap in de goede richting

Topverkoop Apple Watch tijdens kerstperiode

Met de smartwatches waarop je apps kunt draaien gaat het minder goed. Apples smartwatches zijn in het derde kwartaal van 2016 1,1 miljoen keer verkocht, een daling van 71 procent ten opzichte van de 3,9 miljoen stuks een jaar geleden. Volgens Apple topman Cook is de verkoop van de Apple Watches in het huidige kwartaal wel uitstekend. Apple zelf spreekt van een recordverkoop in de eerste week van het feestdagenseizoen dat begon op Black Friday. Cook gaf deze verklaring aan persbureau Reuters als reactie op het nieuws van IDC dat de verkoop van de Apple Watch is ingestort. Het vierde kwartaal van 2016 zou volgens Apple wel eens het beste kwartaal ooit voor de Apple Watch kunnen worden.

Bron: IDC

0 Reactie(s) op: Verkoop Apple Watch in derde kwartaal sterk gedaald

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.