Alle geruchten over de Apple Watch 2

Door: lewis-painter | 29 juni 2015 08:38

Apple Watch

De Apple Watch is een paar maanden geleden in de verkoop gegaan, maar we kijken nu al uit naar de Apple Watch 2. Hier bespreken we de nieuwste geruchten over de Apple Watch 2 en zijn mogelijke functies.

Wanneer zal de Apple Watch 2 uitkomen en wat voor nieuwe functies kunnen we verwachten? In dit artikel zullen we het hebben over de functies waarvan we hopen dat Apple ze aan de tweede Apple Watch zal toevoegen en waarom ze de gebruikerservaring zouden verbeteren. En geloof het of niet, we hebben al geruchten gehoord over de nieuwe functies en releasedatum van de smartwatch die we met je kunnen delen. Lees ook: Apple Watch - Heeft Apple opnieuw succes in handen?

Toen Apple in september haar langverwachte Apple Watch aankondigde werd men erg enthousiast over de functies en mogelijkheden van deze smartwatch. Toen Apple daarna de Apple Watch voor een tweede keer aankondigde, ditmaal met meer details, werd men nog enthousiaster over de releasedatum in april. De kans is groot dat de Apple Watch 2 in april 2016 uit zal komen en we zijn al aan het nadenken over de functies de we graag zouden willen zien.

Het probleem is dat de eerste generatie van vrijwel elk ander Apple-product een beetje teleurstellend was in vergelijking met de tweede generatie. Kijk bijvoorbeeld eens naar de originele iPhone; je kon er geen video mee opnemen of kopiëren en plakken toen hij gelanceerd werd. Pas in de derde generatie kreeg de iPhone de mogelijkheid om video's op te nemen.

Het was hetzelfde verhaal met de originele iPad - toen de iPad 2 en iPad 3 uitkwamen begon de app-ondersteuning voor de originele iPad af te nemen, waarna Apple uiteindelijk besloot de stekker uit het apparaat en zijn iOS-updates te trekken.

Met dit in gedachten begonnen we ons af te vragen welke potentiële functies in de tweede generatie van de Apple Watch zouden kunnen opduiken. Waterbestendigheid? Slimme polsbanden? We hebben tien functies bedacht die we graag op de Apple Watch 2 zouden zien verschijnen. Bovendien hebben een aantal bronnen uit de aanvoerketen ons laten weten dat Apple bepaalde functies aan het testen is.

Apple Watch 2-geruchten: FaceTime camera

Volgens onze bronnen is Apple van plan om een FaceTime-videocamera aan de tweede generatie Apple Watch toe te voegen, waardoor gebruikers via hun pols FaceTime-oproepen zullen kunnen versturen en beantwoorden. Er wordt beweerd dat de nieuwe FaceTime-camera geïntegreerd zal worden in de bovenste rand van de Apple Watch 2. Wij vragen ons echter af hoeveel mensen vanaf een horloge actief zouden FaceTimen.

Apple werkt al aan het gebruik van de Apple Watch voor FaceTime. Het bedrijf kondigde niet lang geleden op WWDC 2015 aan dat WatchOS 2 audio-oproepen via Facetime zal ondersteunen. Is dit een indicatie dat men binnenkort op video-oproepen over zal gaan?

9To5Mac merkt echter wel op dat Apple veel prototypen van haar producten uittest voordat er een beslissing genomen wordt over het uiteindelijke product, dus het kan zijn dat de FaceTime-camera niet op het model zal zitten dat uiteindelijk in de winkel komt te liggen.

Apple Watch 2-geruchten: Minder afhankelijkheid van de iPhone

Apple wil dat de tweede generatie Apple Watch meer functionaliteit biedt wanneer hij van een iPhone afgescheiden wordt en naar verluidt heeft Apple dit project intern "tether-less" genoemd. Vooralsnog kan de Apple Watch alleen activiteit bijhouden, muziek afspelen en mobiele betalingen uitvoeren zonder dat er een gekoppelde iPhone in de buurt is. Andere functies, waaronder SMS'en, e-mailen en het gebruik van apps van derden, zijn onmogelijk zonder dat er een iPhone gekoppeld is die deze processen voor de Apple Watch kan voltooien.

Maar men zegt dat Apple probeert om de Apple Watch onafhankelijker te maken door een nieuwe draadloze chipset aan het horloge toe te voegen. Wat zal dit voor verschil maken voor de Apple Watch-ervaring? Het zal waarschijnlijk geen taken aankunnen waarvoor veel data nodig is (zoals software-updates), maar andere taken zouden zonder de hulp van een iPhone kunnen worden uitgevoerd.

De nieuwe draadloze chipset zou ook een veelgevraagde "Find my Watch"-functie mogelijk kunnen maken, vergelijkbaar met "Find my iPhone".

Apple Watch 2-geruchten: Nieuwe ontwerpen

Er wordt ook beweerd dat Apple meer variaties van de Apple Watch aan het verkennen is - naast de Sport-, Steel- en Edition-versies die de eerste generatie biedt. Men zegt dat het bedrijf van plan is om nieuwe modellen te introduceren die tussen de duurste stalen Apple Watch (1.099 Amerikaanse dollar) en de goedkoopste Apple Watch Edition (10.000 dollar) in zitten.

Het is bedoeld voor klanten die bereid zijn om tussen de 1.200 en 10.000 dollar voor een Apple Watch neer te tellen, maar het is onduidelijk hoe deze nieuwe lagen van de huidige modellen zullen verschillen. Er werd gesuggereerd dat de nieuwe laag geavanceerdere polsbanden zou kunnen krijgen of nieuwe materialen zoals wolfraam, palladium, titanium of zelfs platina.

Apple Watch 2-geruchten: Batterijduur

In de aanloop naar de (tweede) aankondiging van de Apple Watch werd er veel gespeculeerd over de batterijduur van het apparaat. Apple probeerde iedereen gerust te stellen door te zeggen dat de Apple Watch "de hele dag" meegaat maar wel net als de iPhone 's nachts moet worden opgeladen. Het probleem met een batterijduur van "een hele dag" is dat dit niet erg specifiek is. Mensen die het apparaat voortdurend gebruiken zullen het waarschijnlijk toch tussendoor moeten opladen.

Als je kijkt naar concurrenten zoals de Pebble Time Steel, die een geweldige batterijduur van zo'n 10 dagen heeft, lijkt de batterij van de Apple Watch een beetje teleurstellend. Ja, de Pebble Time Steel gebruikt een energiezuiniger scherm, maar zelfs een batterijduur van 2 tot 3 dagen zou veel beter zijn dan de Apple Watch elke nacht opnieuw moeten opladen.

Het zorgt ook voor meer functionaliteit voor de Apple Watch, met name op het gebied van slaaptracking. Met een langere batterijduur zouden gebruikers de Apple Watch in bed kunnen dragen en nauwkeurige statistieken over hun slaap kunnen ontvangen - dergelijke informatie is erg populair, als je afgaat op het succes van apps zoals Sleep Cycle.

Volgens het rapport van 9To5Mac maakt Apple zich niet al te veel zorgen over de batterijduur van de Apple Watch omdat het bedrijf denkt dat klanten tevreden zijn met het nachtelijks opladen van hun smartwatch.

Dit zijn de enige geruchten die we tot dusver over de functies van de Apple Watch 2 hebben gehoord. We hebben echter wel een aantal functies op ons verlanglijstje staan.

Apple Watch 2-verlanglijstje: Qi draadloos opladen

De nieuwe vorm van draadloos opladen die door de Apple Watch gebruikt wordt is een geweldige functie; het apparaat wordt door middel van magneten vastgeklikt en er zit geen lelijke poort op het horloge. Het enige probleem is dat een oplader voor de Apple Watch lastig te vinden is als onderweg ineens je horloge leeg blijkt te zijn.

Het zou ideaal zijn als de Apple Watch Qi opladen zou ondersteunen, een draadloze oplaadstandaard die steeds populairder wordt. Samsung gebruikt de technologie bijvoorbeeld in haar nieuwste vlaggenschip telefoon, de Galaxy S6. Hoewel draadloze oplaadmatten niet zo populair zijn als kabels, is de kans groter dat je er onderweg eentje tegenkomt - zo heeft McDonald's bijvoorbeeld gezegd dat er in het Verenigd Koninkrijk 600 Qi hotspots geïnstalleerd zullen worden in 50 restaurants die klanten mogen gebruiken.

Apple Watch 2-verlanglijstje: Slimme polsbanden

Slimme polsbanden zijn een fantastisch idee dat Pebble gerealiseerd en geïmplementeerd heeft met de Pebble Time en Pebble Time Steel. Pebble stelt ontwikkelaars en fabrikanten in staat om hun eigen slimme polsbanden te creëren, die via een slimme accessoire poort met het horloge verbonden kunnen worden.

Wat is daar zo belangrijk aan? Slimme polsbanden kunnen een goede smartwatch geweldig maken; een accuband die je horloge extra batterijduur geeft, een polsband met ingebouwde LED's die oplichten wanneer je een notificatie krijgt, ga zo maar door. Je zou zelfs nog verder kunnen gaan en de polsband helemaal vol met LED's zetten voor een geheel uniek ontwerp.

Fitness liefhebbers zouden een trainingspolsband kunnen hebben met extra sensoren die de gezondheids- en fitnessfuncties van de Watch verbeteren. De mogelijkheden zijn er, alleen moet Apple fabrikanten de vrijheid geven om ze te realiseren.

Apple Watch 2-verlanglijstje: Ingebouwde GPS

Een belangrijke functie die in de eerste generatie Apple Watch ontbreekt is ingebouwde GPS. Apple heeft bepaald dat de Apple Watch niet echt gebruikt kan worden zonder de hulp van een iPhone, en één van de redenen hiervoor is het feit dat de Watch de GPS van de iPhone nodig heeft.

Voor gezondheids- en fitnesstracking kun je je Apple Watch meenemen met de bijbehorende iPhone en na zo'n 20 minuten rennen, leert je Apple Watch je staplengte. Daarna zal het apparaat een redelijk nauwkeurige representatie van je training kunnen produceren zonder een iPhone nodig te hebben.

Dit is een effectieve oplossing voor fitnessliefhebbers, maar het helpt niet echt voor andere applicaties die van GPS gebruik maken - wat als de batterij van je iPhone leegloopt en je de Maps-app nodig hebt? Het lijkt ons niet erg praktisch en het is dan ook een functie die we echt graag op de volgende generatie Apple Watch zouden zien verschijnen.

Apple Watch 2-verlanglijstje: Handmatige kalibratie voor de Workout-app

Nu we het toch over fitness hebben, hier is een eenvoudige truc waarmee de Apple Watch een nauwkeurigere tracker kan worden zonder dat je hem met de GPS van de iPhone hoeft te kalibreren.

Als je de Workout-app opent en indoor rennen selecteert, weet de Apple Watch dat je op een loopband aan het rennen bent - en loopbanden houden zelf van alles bij. Zou het niet logisch zijn als de Apple Watch aan het einde van het rennen op de loopband vraagt of zijn metingen nauwkeurig zijn?

Als de schatting helemaal niet klopt, zou je gewoon op "nee" kunnen drukken en de afstand die je gerend hebt invoeren zoals deze door de loopband wordt aangegeven. Dit zou waardevolle informatie zijn om de Apple Watch te helpen om je renstijl en paslengte te leren, zonder dat je je iPhone mee hoeft te brengen.

Apple Watch 2-verlanglijstje: Verbeterde waterbestendigheid

De eerste generatie Apple Watch is een beetje waterbestendig, maar het is niet echt indrukwekkend - en dat is verrassend voor Apple. De Apple Watch valt onder de IPX7-aanduiding, wat betekent dat het in de regen of onder de douche zou moeten overleven (Apple raadt dit toch niet aan) maar meer dan dat kan het apparaat niet hebben.

(Een heleboel dappere vroege kopers hebben zelfs met hun Apple Watch gezwommen, zonder problemen. Maar omdat Apple adviseert om dit niet te doen, neem je een groot risico en heb je geen poot om op te staan als je het doordrenkte apparaat mee terug naar de winkel neemt.)

Een horloge zou meer dan dat aan moeten kunnen - we zeggen niet dat je 50 meter diep moet gaan duiken met je Apple Watch om, maar het zou wateractiviteiten zoals zwemmen moeten kunnen doorstaan. Een beter waterbestendige Apple Watch betekent ook dat er over het algemeen minder risico op waterschade is.

Apple Watch 2-verlanglijstje: Rond display

Er zijn momenteel twee visueel verschillende soorten smartwatch op de markt: rechthoekig en rond. De eerste is de vormgeving die op de Apple Watch gebruikt wordt en hoewel het er stijlvol uitziet en de modewereld er enthousiast over is, hopen we dat Apple een ronde variatie zal creëren voor mensen die van het ontwerp van het traditionele ronde horloge houden.

Smartwatches zoals de Moto 360 en de LG G Watch R lijken op traditionele horloges met een compleet digitaal, rond scherm en ze zijn ontzettend populair - we denken niet dat dit toeval is.

Een rond scherm zorgt voor problemen met de gebruikersinterface. Het is namelijk lastig om tekst goed op het scherm te laten passen. Ironisch genoeg is dit een probleem dat Huawei op haar Huawei Watch pagina laat zien. We denken dat dit vooral komt doordat Android Wear op allerlei soorten smartwatches gebruikt wordt, die allemaal schermen met een verschillende grootte of vorm hebben. Als Apple een rond scherm zou maken, denken we dat de gebruikersinterface een weerspiegeling zou zijn van de beslissing omdat het speciaal voor die hardware ontworpen is.

Apple Watch 2-verlanglijstje: Dunner ontwerp

De huidige Apple Watch is 10,5 millimeter dik. Hoewel dit in vergelijking met andere smartwatches vrij indrukwekkend is, klaagde het horloge blog Hodinkee dat "de Apple Watch niet zonder veel moeite onder de manchet van mijn overhemd past, of helemaal niet".

Nadat we de dikte van de Apple Watch vergeleken hebben met die van de Asus ZenWatch (9,4 millimeter), moeten we aannemen dat Apple voor de tweede generatie een aantal waardevolle millimeters van de Apple Watch af zal halen.

Apple Watch 2-verlanglijstje: Vergulde optie voor de Watch Sport en Watch

We zouden ook graag een vergulde optie voor de Watch Sport en Watch modellen van de Apple Watch zien. Goud is een geweldige, opvallende kleur die er op de Apple Watch prachtig uitziet, maar het lijkt alleen voor mensen die "het geld op hun rug hebben groeien" beschikbaar te zijn.

Het kan zijn dat Apple het aanbieden van een goedkope vergulde optie bedenkelijk vindt, vooral omdat het de waarde en exclusiviteit van de Watch Edition collectie wegneemt. Hoewel dit kan kloppen, denken wij dat de hype rondom de Edition snel na de lancering zal afzwakken, waardoor Apple een beter betaalbare Gold tegenhanger in latere generaties kan lanceren.

0 Reactie(s) op: Alle geruchten over de Apple Watch 2

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.