Apple Watch kopen? Dit moet je weten!

Door: Jeroen Kuiper Jeroen Kuiper | 14 juli 2015 15:51

Apple Watch

Als je komende vrijdag een Apple Watch gaat kopen is het verstandig om eerst uit te zoeken welke versie je gaat aanschaffen en welke polsband je daarbij kiest. Er zijn veel mogelijkheden en er zijn veel combinaties te maken. Dit is wat je moet weten als je de Apple Watch gaat kopen.

Hoewel er veel combinaties mogelijk zijn hebben alle versies ook een aantal dingen gemeen. Iedere Watch heeft bijvoorbeeld een Retina-scherm met Force Touch en een opslagcapaciteit van 8GB. Van die opslagruimte mag je 2GB gebruiken voor muziek en 75MB voor foto's. Voor de rest wordt de opslag gebruikt voor het besturingssysteem, apps en andere functies van de Watch. Daarnaast is ook de batterijduur van alle Watches hetzelfde, want de accu van de smartwatch gaat volgens Apple 18 uur mee. Verder zijn de functies en apps voor iedere Apple Watch hetzelfde en zijn de Watches allemaal waterbestendig, maar niet waterdicht. Lees ook: 5 dingen die je nog niet wist over de Apple Watch.

Verschillende combinaties mogelijk

Een Apple Watch bestellen klinkt eenvoudig, maar er zijn veel mogelijkheden en veel combinaties mogelijk. Je zult dus wel een aantal keuzes moeten maken. Ten eerste heb je de keuze uit drie modellen: het standaardmodel Apple Watch, de Apple Watch Sport en de Apple Watch Edition. Deze zijn gemaakt van aluminium, staal of goud/zilver en zijn te verkrijgen in een 38mm of een 42mm uitvoering. Om het af te maken heb je daarna nog de keuze uit achttien verschillende polsbanden voor je Apple-horloge. Apple heeft al een aantal combinaties gemaakt die je kunt bestellen, maar je kunt ook zelf je ideale Watch samenstellen.

De Apple Watch is in een 38mm of 42mm uitvoering te verkrijgen

De Apple Watch Sport

De sport-editie van de Apple Watch is de goedkoopste versie van de smartwatch. Het instapmodel van de Apple Watch Sport kost in Nederland € 419,-, terwijl de duurste versie € 469,- kost. De sport-editie is gemaakt van een licht maar sterk soort aluminium die wordt uitgevoerd in zilver of spacegrijs. De Apple Watch Sport wordt standaard geleverd met een siliconen horlogebandje die verkrijgbaar is in wit, blauw, groen, roze en zwart. De display van de Watch is gemaakt van het sterke Ion-X-glas dat stoot- en valbestendig is.

De sport-editie is het goedkoopste

Het standaardmodel Apple Watch

Het standaardmodel Apple Watch is gemaakt van roestvrij staal en heeft een display van saffierglas. Dat type glas is krasbestendig waardoor er minder snel krassen op je display komen. Het standaardmodel zit in de middenklasse en kost op zijn minst € 669,- terwijl de duurste versie je € 1269,- gaat kosten. De behuizing van het standaardmodel is ook te verkrijgen in een spacezwarte uitvoering.

Het standaardmodel heeft een display van saffierglas

De Apple Watch Edition

De laatste versie die je kunt aanschaffen is de Apple Watch Edition, maar die lijkt alleen weggelegd voor de mensen met een dikke portemonnee. Deze versie is gemaakt van 18-karaats goud en kost tussen de € 11.000 en € 18.000. Voor de Edition zijn horlogepolsbandjes te koop met een sluiting van 18-karaatsgoud. De Apple Watch Edition heeft net als het standaardmodel van de Apple Watch een display van saffierglas.

De Edition is gemaakt van 18-karaatsgoud

Horlogebandjes

Om de Apple Watch te dragen heb je natuurlijk een horlogeband nodig en ook die zijn er in allerlei vormen en maten. De goedkoopste versie is de siliconenband die standaard bij de sport-editie zit en kost € 59,-. De andere versies zijn al direct een stuk duurder. Zo kost een lederen klassieke horlogeband met een metalen sluiting of de Milanese band je al direct € 169,-. De duurste horlogeband is de schakelband en die kost € 499,-. De horlogebanden passen op alle versies van de Apple Watch en zijn ook los te koop, waardoor er veel combinaties mogelijk zijn.

Om ervoor te zorgen dat je horlogeband goed past heeft Apple een aparte Sizing-guide online gezet waarin je kunt zien welke horlogeband past bij jouw polsen.

Er zijn achttien verschillende horlogebanden beschikbaar

[youtube]gCluaJe3lb4[/youtube]

0 Reactie(s) op: Apple Watch kopen? Dit moet je weten!

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.