Dit kunnen we verwachten van Apple Watch 5

Door: Justin Doornekamp | 02 september 2019 09:42

Spotify Apple Watch
Blog

De Apple Watch-horloges vlogen de afgelopen jaren als warme broodjes over de toonbank. De smartwatch is de bestverkochte wearable ter wereld, maar dat wil niet zeggen dat het slimme horloge van Apple perfect is. Het bedrijf ziet genoeg redenen om het horloge te verbeteren en komt vermoedelijk dit jaar met de Apple Watch 5. Dit kun je ervan verwachten.

De Apple Watch Series 4 maakte het voor het eerst mogelijk om hartfilmpjes te maken en in het horloge zitten sensoren die ervoor zorgen dat je Apple Watch kan detecteren wanneer je valt. Het is alweer bijna een jaar geleden dat de vierde editie van het horloge op de markt kwam en als de geschiedenis zich herhaalt, kunnen we binnen niet al te lange tijd iets gaan horen over een nieuw toestel.

Prijs en lancering

Wel verschenen er al diverse geruchten over het toekomstige horloge, onder meer over de verschijningsdatum en de prijs. Zowel de Watch 3 als Watch 4 werden in een septembermaand geïntroduceerd, dus het ligt voor de hand dat Apple een nieuwe variant van het horloge weer in september uit de doeken zal doen. Doorgaans duurt het dan ook niet lang meer voordat het horloge in de winkels ligt, denk aan een tiental dagen na de bekendmaking. Er zijn geen signalen dat de Watch 5 een stuk duurder zal worden dan zijn voorganger. De Watch 4 is momenteel 429 euro.

De doorgaans goed ingevoerde analist Ming-Chi Kuo verwacht dat Apple een horloge uitbrengt van titanium en keramiek. De Watch Edition voor de Series 2 en 3 waren al gemaakt van keramiek, maar titanium is nog niet eerder gebruikt door Apple.

Apple Watch Series 4

Opladen

Volgens de analist zal Apple bovendien een nieuwe manier omarmen om je horloge op te laden. Zo zou de iPhone 11 kunnen dienen als oplaadstation voor de Apple Watch. Door het horloge op de achterkant van de iPhone te leggen kan deze zichzelf opladen, zo verwacht Kuo.

Volgens andere geruchten werkt Apple aan een eigen slaaptracker, waardoor je niet langer meer een app van een derde partij nodig hebt. Er wordt zelfs niet uitgesloten dat oudere modellen een upgrade krijgen voor een ondersteuning van de slaaptracker.

De nieuwe Apple Watch is verder wellicht in staat te waarschuwen tegen koolmonoxide en andere milieubelastende gassen, maar zou eveneens alarm kunnen slaan bij een te hoog insulinegehalte. Uit een octrooiaanvraag blijkt dat Apple hieraan werkt, maar of deze techniek al in het komende horloge te vinden is, blijft te bezien.

0 Reactie(s) op: Dit kunnen we verwachten van Apple Watch 5

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.