De wijzerplaat van je Apple Watch wijzigen

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 04 juni 2015 11:03

Apple Watch

Werken met een Apple Watch is wennen. De interface is heel anders dan iOS, en de introductie van Force Touch voegt een heel nieuw element toe. De Apple Watch komt helaas met weinig uitleg, dus kan het zoeken zijn. Zoals wanneer je je afvraagt hoe je precies de wijzerplaat van het horloge wijzigt.

Een nieuwe wijzerplaat selecteer je door middel van Force Touch
Wanneer je eenmaal weet hoe het werkt, is het eigenlijk hartstikke intuïtief, Force Touch is écht een handige toevoeging. Om de wijzerplaat van je Apple Watch te wijzigen, druk je even stevig (Force Touch dus) op het display in tijdmodus. Je zult zien dat de wijzerplaat uitzoomt. Zodra dat is gebeurd, kun je naar links en rechts vegen om te bladeren tussen wijzerplaten. Tik simpelweg op de wijzerplaat die je het mooist vindt, om deze te selecteren.

Wijzerplaten aanpassen

Naast het feit dat je andere wijzerplaten kunt kiezen, kun je ook de inhoud van iedere wijzerplaat aanpassen, bijvoorbeeld om er andere informatie in weer te laten geven. Dit gaat overigens verder dan we hadden gedacht en dat is erg fijn. Voer wederom een Force Touch uit op het display en navigeer naar de wijzerplaat van je keuze.

Je kunt de wijzerplaten helemaal aanpassen aan je wensen

Druk nu op de knop Customize. Bovenin zie je twee stipjes, dat betekent dat je deze wijzerplaat op twee manieren kunt aanpassen. In het geval van de wijzerplaat in ons voorbeeld, is het eerste stipje het aanpassen van de kleur. Draai aan het kroonsteentje om de kleur aan te passen. Ben je tevreden, veeg dan naar links, voor het tweede optiescherm. Daar zie je uit welke elementen deze wijzerplaat is opgebouwd. Tik op een element dat je wilt aanpassen, zoals Calendar, en draai vervolgens aan het kroonsteentje. Je kunt dan kiezen uit de andere informatiecategorieën die je in dit element wilt weergeven. Zo kun je het horloge dus écht aanpassen aan je wensen.

0 Reactie(s) op: De wijzerplaat van je Apple Watch wijzigen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.