De Apple Watch als noodalarm voor ouderen

Door: Chwhynny Overbeeke | 31 december 2015 09:26

Apple Watch

De Apple Watch kan een handig apparaat zijn om de gezondheidszorg te verbeteren, en met een nieuwe app kan hij bovendien gebruikt worden als noodalarm voor ouderen. Hier leggen we uit hoe je de app Alert kunt gebruiken.

Er is tegenwoordig een Apple Watch app beschikbaar waarmee je je dierbaren veilig kunt houden, Alert genaamd. De app is er voor Android en de iPhone, maar een noodknop om je pols is natuurlijk extra handig omdat je er sneller bij kunt. Lees ook: Handige toepassingen van wearables in de zorg.

De Alert iPhone app.

Er zijn al apparaten die een noodsignaal naar dokters, verpleegsters of familieleden kunnen sturen, maar veel mensen vinden het geen prettig idee om iets dergelijks te dragen omdat het voor hen een bevestiging is dat ze inderdaad hulpbehoevend zijn. De Apple Watch heeft echter veel andere handige functies. Omdat het geen toegewijd noodalarm is, wordt er misschien minder weerstand tegen gegeven. Het is een apparaat is dat je overal kunt dragen, zodat mensen overal beschermd zijn en ze een deel van hun onafhankelijkheid terug kunnen krijgen.

Nog niet in Nederland

Helaas werkt Alert op het moment van schrijven nog niet in Nederland, maar het lijkt erop dat hier binnenkort verandering in zal komen. Mede omdat mensen zelf een verzoek kunnen indienen door een mailtje te sturen naar team@helparound.co. Momenteel werkt het al in 18 verschillende landen, waaronder de Verenigde Staten, België, Frankrijk, Italië en het Verenigd Koninkrijk.

Ondanks het feit dat het nog niet in Nederland beschikbaar is, vinden we het belangrijk om er aandacht aan te besteden omdat het een stap in de richting is van betere, gepersonaliseerde gezondheidszorg die de kwaliteit van leven van senioren enorm kan verbeteren en voor geruststelling bij de familie kan zorgen.

Wat doet de app?

Wanneer je op de noodknop van Alert drukt, wordt er een SMS'je met je naam en locatie naar 3 vertrouwde contacten en hulpdiensten gestuurd en worden ze allemaal tegelijk als conference call opgebeld, zodat ze samen tot een oplossing kunnen komen.

Bovendien reageert de app op ongewenste veranderingen in de gegevens van de Gezondheid app, wat handig kan zijn als iemand bewusteloos is of niet doorheeft dat er iets mis aan het gaan is.

Voor het bellen en SMS'en wordt wifi of mobiele data gebruikt, zodat je geen belminuten verliest. Daarom moet je wel je dataverbruik enigszins in de gaten houden.

Gratis versus Premium

De gratis versie verstuurt gratis SMS'jes en laat je maximaal 3 conference calls versturen. Daarna kun je een maand- of jaarabonnement nemen waarmee je onbeperkt conference calls kunt voeren ($9.99 per maand / $99.99 per jaar).

0 Reactie(s) op: De Apple Watch als noodalarm voor ouderen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.