'Apple werkt aan iOS-horloge iWatch'

Door: Elmar Rekers | 11 februari 2013 08:24

Apple Watch

Apple is momenteel bezig met de ontwikkeling van de iWatch, een eigen polshorloge dat op het iOS-besturingssysteem draait. Dat claimen althans diverse bronnen tegenover de Wall Street Journal en de New York Times.

De iWatch staat volgens de bronnen in verbinding met iCloud en kan communiceren met andere Apple-apparaten. Hierdoor krijgt men op het horloge onder meer een melding te zien wanneer er een telefoongesprek binnenkomt op de iPhone, kan er e-mail geopend worden en wordt het laatste nieuws weergegeven.

Gebogen glas

De Amerikaanse media baseren zich onder meer op bronnen bij fabrikant Foxconn en medewerkers van Apple's hoofdkantoor in Cupertino. De New York Times meldt dat Apple voor het horloge gebruik maakt van gebogen glas, zodat het scherm meebuigt met de ronding van de pols.

Veel details worden er nog niet over het Apple-horloge bekend. Wel zou de nieuwe gadget dus op het iOS-besturingssysteem draaien. Mogelijk ondersteunt het apparaatje ook spraakassistent Siri en kan het wandelaars van real-time routeinformatie voorzien. Het is nog onduidelijk wanneer Apple de iWatch wil gaan introduceren.

0 Reactie(s) op: 'Apple werkt aan iOS-horloge iWatch'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.