Nieuwe iPhone gekocht? Zo koppel je de Apple Watch

Door: Chwhynny Overbeeke | 27 februari 2016 08:36

Apple Watch

Als je een nieuwe iPhone koopt, kun je uiteraard je Apple Watch aan je nieuwe apparaat koppelen en de inhoud ervan overzetten. Maar hoe doe je dat precies? Hier leggen we het stap voor stap uit.

Nieuwe iPhone gekocht? Dan zijn er een aantal dingen die je moet doen om je Apple Watch aan je nieuwe apparaat te linken. Om te beginnen moet je je Apple Watch loskoppelen van je oude iPhone, zodat hij aan je nieuwe apparaat gelinkt kan worden. Open op je oude telefoon de Watch-app en ga naar Mijn Watch> Apple Watch > Koppel Apple Watch los. Zorg dat de iPhone en Apple Watch bij elkaar in de buurt zijn totdat het proces voltooid is. Lees ook: Zo maak je een screenshot met je Apple Watch.

Zodra je de Apple Watch van je oude iPhone loskoppelt wordt er op je oude iPhone een reservekopie van de inhoud gemaakt, waarna de Apple Watch gewist wordt. Koppel daarom je apparaat pas los zodra je je nieuwe iPhone in gebruik kunt nemen, want je kunt de Apple Watch pas weer gebruiken wanneer deze aan je nieuwe iPhone is gekoppeld.

iPhone reservekopie maken

Vervolgens moet je een reservekopie van je oude iPhone maken en deze naar je nieuwe iPhone overzetten. Als je iTunes gebruikt om een reservekopie te maken, moet je ervoor zorgen dat je de reservekopie codeert zodat de gegevens van Gezondheid en Activiteit ook in de reservekopie worden opgenomen. Een gecodeerde iTunes-reservekopie bevat namelijk bepaalde gegevens die andere reservekopieën niet bevatten. Reservekopieën die via iCloud gemaakt worden zijn automatisch gecodeerd.

De Apple Watch koppelen.

Als je zeker weet dat je een juiste reservekopie gemaakt hebt, is het tijd om je Apple Watch aan je nieuwe iPhone te koppelen. De twee apparaten moeten aan staan en bij elkaar in de buurt blijven totdat het koppelen voltooid is. Zorg dat Bluetooth op je nieuwe iPhone is ingeschakeld en dat zowel je Apple Watch als je nieuwe iPhone genoeg zijn opgeladen om het proces te doorlopen.

Ga op je nieuwe iPhone naar de Watch app en kies op je Apple Watch de gewenste taal. Druk op beide apparaten op Start koppeling. Vervolgens moet je je Apple Watch voor de camera van je iPhone houden om het apparaat te koppelen. Kies vervolgens de optie Zet terug vanaf reservekopie om de reservekopie die je zojuist gemaakt hebt te gebruiken.

0 Reactie(s) op: Nieuwe iPhone gekocht? Zo koppel je de Apple Watch

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.