Apple onthult Apple Watch 5

Door: Martin Gijzemijter Gijzemijter | 10 september 2019 21:38

Apple Watch
Nieuws

Apple heeft zoals verwacht tijdens z’n By Innovation Only-event dinsdagavond de vijfde versie van de Apple Watch aangekondigd. Dat het horloge in de maak was, was al een tijd geen geheim meer, wel waren we nieuwsgierig naar de vraag: wat gaat Apple doen om bezitters van een Apple Watch over te halen een nieuw model te kopen?

Aangezien Apple vorig jaar een compleet nieuw design lanceerde van de Apple Watch, is er dit jaar vrijwel niets aan het ontwerp veranderd. Aan het materiaal overigens wel, want de Apple Watch Series 5 is te verkrijgen met een keramische behuizing en een behuizing van titanium. Apple vertelde vol trots over het nieuwe display dat 'Always-on' is. Dat vinden we een fijne vernieuwing, maar wat ons betreft niet genoeg om een ouder model in te ruilen voor een nieuwe. Wel indrukwekkend is dat het geen enkele invloed heeft op de batterij.

Stand-alone App Store

De belangrijkste vernieuwing is wat ons betreft de komst van een stand-alone App Store voor de Apple Watch, maar aangezien deze onderdeel is van WatchOS 6 en ook ondersteund wordt door oudere Apple Watch-modellen, is dat eveneens geen reden om over te stappen. Hetzelfde geldt voor het ingebouwde kompas, dat Apple met veel bombarie introduceerde, maar dat voor de meeste dragers lang niet zo interessant zal zijn als voor de mensen die hun horloge gebruiken tijdens het wandelen in de bergen.

Weinig nieuws

Er werd veel verteld tijdens de presentatie van de nieuwe Apple Watch, maar Apple blies vooral hoog van de toren over de medische onderzoeken die mogelijk zijn met de Apple Watch en de levens die het apparaat al gered heeft. Voor huidige Apple Watch bezitters is er dus weinig nieuw onder de zon, maar voor wie nog geen smartwatch heeft en wel van plan is om er eentje aan te schaffen, is deze Apple Watch 5 absoluut een interessant model.

Één ding dat we nog niet genoemd hebben, is de mogelijkheid om nooddiensten te bellen, zonder tussenkomst van je smartphone. Geweldig, maar wij hebben er in Nederland niet zo heel veel aan, aangezien het cellular-model nog altijd niet beschikbaar is in Nederland.

Het horloge begint bij 399 dollar voor het GPS-model, en 499 voor het cellular-model. De nieuwe horloges zijn vanaf vandaag te bestellen en worden op 20 september geleverd.

0 Reactie(s) op: Apple onthult Apple Watch 5

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.