Zo kun je de AirTag gebruiken op een Android-smartphone

Door: Justin Doornekamp | 30 juni 2021 06:12

How To

De AirTag van Apple is een ideale gadget om nooit meer je sleutels, tas, portemonnee of andere spullen kwijt te raken. Met een iPhone of iPad kun je de tracker gemakkelijk terugvinden, zelfs als deze gestolen wordt. De AirTag is niet echt bedoeld voor Android-telefoons en veel functies werken niet zo goed als op een Apple-toestel. Maar het is wel degelijk mogelijk om een AirTag uit te lezen met een Android-toestel. 

Heb je een Android-apparaat, dan kun je beter een tracker uitzoeken die wél volledig compatibel is met je telefoon of tablet. In dit artikel zetten we enkele alternatieven voor je op een rijtje.   

Dankzij de nfc-chip in Android-telefoons kun je een AirTag herkennen en uitlezen. Dit is vooral ideaal als je een verloren AirTag ziet liggen en contact wil opnemen met degene die de tracker is kwijtgeraakt. Door je smartphone tegen de achterkant van de AirTag te houden krijg je een melding op het scherm. Als je hierop tikt dan word je via je browser geleid naar een webpagina met informatie over deze AirTag. Je ziet dan onder meer het serienummer van de tracker. 

Overigens moet je er wel voor zorgen dat nfc is ingeschakeld op je Android-telefoon. Dit doe je in de instellingen, meestal in de categorie Draadloos en netwerken. Schakel daar het schuifknopje nfc in. Android toont nu bovenaan in het scherm het nfc-icoontje: een grote N.

Als de eigenaar van de AirTag heeft aangegeven dat hij zijn tracker is kwijtgeraakt, dan zie je de contactinformatie van die eigenaar. iPhone- en iPad-bezitters kunnen dit doen door in de Zoek mijn-app de AirTag in de Verloren-modus te zetten en hun contactgegevens in te voeren.  

Stalking tegengaan 

Apple heeft diverse maatregelen genomen om te voorkomen dat AirTags gebruikt worden om anderen te stalken. Je kunt in principe namelijk vrij gemakkelijk een tracker in iemands tas stoppen om hem overal te volgen. 

Een van de genomen maatregelen is dat een iPhone-gebruiker een seintje krijgt als de AirTag lang bij hem of haar in de buurt is. Ook deze functie werkt in principe alleen op een iPhone, maar als Android-gebruiker kun je eventueel ook controleren of er een AirTag bij jou in de buurt is. Zo kun je een bluetooth scanner-app gebruiken om je omgeving te scannen op Apple-apparaten in de buurt. Maar buiten kijf staat dat de AirTag vooral is ontwikkeld voor iPhone- en iPad-gebruikers.  

0 Reactie(s) op: Zo kun je de AirTag gebruiken op een Android-smartphone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.