Zo kun je automatische updates voor je Apple TV uitschakelen

Door: Chwhynny Overbeeke | 11 januari 2016 06:30

Algemeen

Op je Apple TV 4 kun je niet eenvoudig zien of een app geüpdatet is. Om meer controle te krijgen kun je ervoor kiezen om apps niet meer automatisch bij te laten werken.

Standaard worden apps op je Apple TV 4 automatisch geüpdatet. Dat is handig, maar helaas kun je niet zomaar zien welke apps een update ontvangen hebben. Hiervoor moet je naar de App Store gaan en op het tabblad Aankopen onder Onlangs bijgewerkt kijken. Lees ook: Apple TV (2015) - Nog niet de toekomst van televisie.

Ook kun je in het app overzicht op je Apple TV zien of een app geüpdatet is door deze te selecteren en te kijken of er een blauw rondje voor de naam staat. Als dat zo is, heb je te maken met een nieuwere versie van de app.

Om meer controle te krijgen over het updateproces, kun je ervoor kiezen om updates handmatig te installeren. Om de automatische updates uit te schakelen, moet je naar Instellingen > Apps gaan en de optie Werk apps automatisch bij op Uit zetten.

Voortaan zul je dan handmatig moeten controleren of er een update beschikbaar is voor een app. Ga hiervoor naar de App Store en kijk of naast de apps die je geïnstalleerd hebt een Update knop staat. Zorg dat je dit regelmatig doet, zodat je niet achter komt te lopen. Echt handig is dit niet, maar op deze manier heb je wel meer controle over het beheer van je apps.

Hopelijk zal Apple in een update van het besturingssysteem een manier toevoegen om eenvoudiger te kunnen zien welke apps zijn bijgewerkt.

0 Reactie(s) op: Zo kun je automatische updates voor je Apple TV uitschakelen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.