Zo kun je afspeellijsten delen op Spotify

Door: chwhynny-overbeeke | 22 augustus 2017 12:55

How To

Met Spotify kun je eenvoudig afspeellijsten met anderen delen. Hier laten we zien hoe dit werkt op je computer, via de WebPlayer, op Android en op je iPhone.

Vanaf de desktop

Als je Spotify op je desktop gebruikt, hoef je alleen maar met de rechtermuisknop te klikken op de afspeellijst die je wilt delen, en Delen… te kiezen. Je kunt nu kiezen op welke manier je de afspeellijst wilt delen. Je wordt nu via de browser naar de inlogpagina van de dienst gebracht, mocht je nog niet ingelogd zijn. Je kunt dan een bericht aan de gedeelde afspeellijst toevoegen voordat je de link plaatst.

Klik op Link kopiëren naar klembord om de link zelf ergens te kunnen plakken, zoals bijvoorbeeld in een e-mailbericht of in een chatvenster. Je kunt ook een code kopiëren die in de zoekbalk van Spotify gebruikt kan worden, door op URl te klikken (waarom alleen de l een kleine letter is, is ons een raadsel).

Vanuit de WebPlayer

Als je gebruikmaakt van de WebPlayer, hoef je alleen maar met de rechtermuisknop te klikken op de afspeellijst die je wilt delen, en Link kopiëren te kiezen. Deze wordt dan in het klembord opgeslagen, zodat je de link eenvoudig overal kunt plakken.

Op je Android-apparaat

Met je Android-apparaat is het mogelijk om afspeellijsten op de reguliere manier te delen, of via een Spotify-code. Deze laatste mogelijkheid wordt in de laatste paragraaf besproken.

De reguliere manier werkt als volgt. Selecteer de afspeellijst die je wilt delen, druk op het icoon met de drie puntjes, en kies Delen. Kies een van de social media-icoontjes of klik op Link kopiëren om de url handmatig te delen. Via Meer krijg je het het welbekende deelscherm te zien waarbij je zelf kunt kiezen via welke app je de afspeellijst deelt.

Op je iOS-apparaat

Op je iPhone of iPad werkt het iets anders. Selecteer de afspeellijst die je wilt delen, druk op het icoon met de drie puntjes, en kies Delen. Kies vervolgens een kanaal, of kies Meer opties om op een andere manier te delen. Als je in het deelmenu voor Link kopiëren kiest, wordt deze in het klembord opgeslagen, zodat je de link eenvoudig overal kunt plakken.

Spotify-code gebruiken in Android of iOS

Om een afspeellijst via een Spotify-code te delen, heeft Spotify toegang nodig tot je camera. Selecteer de afspeellijst die je wilt delen, druk op het icoon met de drie puntjes, selecteer Delen en zoek naar de code onder de afspeellijst (in de vorm van de horizontale frequentielijnen). Druk op de afbeelding en kies Opslaan in foto’s om deze in de galerij op te slaan. Dit werkt in Android op het moment van schrijven niet helemaal lekker, maar je kunt ook gewoon een screenshot maken.

De afbeelding of screenshot kun je op elke gewenste manier delen. De ontvanger kan de code uit de afbeelding daarna scannen door in Spotify op Zoeken te drukken en het camera-icoon te selecteren. Vervolgens kan hij of zij de optie Uit foto’s selecteren kiezen om de code vanuit de opgeslagen afbeelding te scannen, of rechtstreeks met de camera scannen.

0 Reactie(s) op: Zo kun je afspeellijsten delen op Spotify

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.