Weekoverzicht: uitkijken naar het Apple-event op 9 september

Door: Redactie MacWorld | 06 september 2015 08:16

Algemeen

In het weekoverzicht kijken we deze week uit naar het Apple-event op 9 september. Dan krijgen we de iPad Pro, nieuwe iPhones en Apple TV te zien en de geruchtenmolen draait op volle toeren. Met deze zeven artikelen ben je weer helemaal bij.

'Apple onthult iPad Pro op 9 september'

Gepubliceerd op: donderdag 3 september

Het Apple-event op 9 september komt steeds dichterbij en dan zullen we de iPhone 6s en 6s Plus gaan zien. Het belooft echter een overvol event te worden want volgens bronnen van 9to5mac gaat Apple ook de iPad Pro onthullen op de negende van september.

De berichten komen van Mark Gurman van 9to5mac die betrouwbare bronnen gesproken zou hebben. Die bronnen zouden de geruchten rond de 12.9 inch iPad bevestigd hebben. Zo gaat de grote Apple-tablet zo goed als zeker de iPad Pro heten, kan de zakelijke iPad vanaf eind oktober besteld worden en moet de Pro in november in de winkels liggen.

Lees het volledige artikel 'Apple onthult iPad Pro op 9 september'.

Maak je oude iPad sneller

Gepubliceerd op: maandag 31 augustus

Een iPad is het toonbeeld van moderne techniek. Het is dan ook behoorlijk vervelend als je op de bank zit en je moet wachten voordat je apps geladen zijn. Gelukkig kan dat een stuk sneller. We geven je zeven tips om de snelheid van je oude iPad flink te verbeteren.

Probeer eens een reboot van je Apple-tablet en gooi die apps weg die je niet gebruikt. Is het wel nodig om al je foto's op je iPad te bewaren? Het zijn een paar van de tips die je iPad sneller kunnen maken.

Lees de complete how to 'Maak je oude iPad sneller'.

Google-horloges werken ook met iPhone

Gepubliceerd op: dinsdag 1 september

Google heeft een Android Wear-app vrijgegeven voor iOS. Daarmee is het voor iPhone-bezitters mogelijk om hun Android Wear-smartwatch voortaan te synchroniseren met hun Apple-telefoon.

Android Wear-smartwatches waren tot maandag alleen te gebruiken in combinatie met een Android-smartphone of Android-tablet. De nieuwe app voor iOS maakt het horloge toegankelijk voor de iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6 en iPhone 6 Plus.

Lees het complete artikel 'Google-horloges werken ook met iPhone'.

Eerste foto's iPhone 6s Plus uitgelekt

Gepubliceerd op: dinsdag 1 september

De eerste foto's van het scherm van de nieuwe iPhone 6s Plus zijn uitgelekt. Apple Club in Taiwan had de primeur. Op het oog is de nieuwe iPhone 6s Plus niet veel veranderd ten opzichte van zijn voorgangers.

Op de foto's die zijn uitgelekt, zijn de voor- en achterzijde van het scherm te zien. Op de voorkant is wederom een Force Touch-mogelijkheid te vinden. Op de foto van de achterkant is ook de chip te zien die de Force Touch-signalen doorgeeft.

Bekijk hier de eerste foto's van de iPhone 6s Plus.

Schoon je iPhone- en iCloud-foto's op met Gallery Doctor

Gepubliceerd op: dinsdag 1 september

Staat je camerarol vol met wazige, slechte of saaie foto's? Misschien is Gallery Doctor wel de oplossing.

Gallery Doctor was al vanaf februari dit jaar gratis beschikbaar voor Android (om advertenties te verwijderen en extra functies te gebruiken moet je betalen), maar nu is er ook een iOS-versie (€2,99).

Lees de complete review van Gallery Doctor.

Zo verberg je eerdere aankopen op je iPad

Gepubliceerd op: dinsdag 1 september

Apple houdt een lijst bij met alle apps die je ooit gekocht of gedownload hebt, zodat je ze eenvoudig opnieuw kunt installeren. Dat is handig, maar wat als er apps of tijdschriften tussen zitten waarvan je liever niet wilt dat mensen ze kunnen zien?

Wil je liever niet dat iedereen die je iPad in handen krijgt zomaar kan zien dat je een flauw spelletje, een dating-app of een ander dubieus programma gedownload hebt? Dan leggen we uit hoe je eerdere aankopen op je iPad kunt verbergen.

Lees de complete how to 'Zo verberg je eerdere aankopen op je iPad'.

De laatste geruchten rond de nieuwe Apple TV

Gepubliceerd op: donderdag 3 september

Op basis van nieuwe gelekte informatie meldt 9to5mac een aantal specificaties van de nieuwe Apple TV. Zo krijgt de vierde generatie van Apple TV een A8-processor die een stuk sneller is dan in de voorgaande edities. Apple TV zou daarnaast in een gameconsole kunnen veranderen.

De kans is aanwezig dat we de nieuwe Apple TV op 9 september gaan zien op het Apple-event in San Fransisco. Volgens eerdere geruchten zal de vierde generatie tussen de 150 en 200 dollar gaan kosten. Het is nog onduidelijk of de release eerst alleen in de VS zal plaatsvinden of dat de nieuwe Apple TV direct wereldwijd gelanceerd wordt.

Lees het complete artikelen met de laatste geruchten rond de nieuwe Apple TV.

0 Reactie(s) op: Weekoverzicht: uitkijken naar het Apple-event op 9 september

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.