Weekoverzicht: Met de iPhone 6s, Dropbox en de iPad Pro

Door: Redactie MacWorld | 23 augustus 2015 09:02

Algemeen

Het kan gebeuren dat je afgelopen week niet alles hebt kunnen lezen op MacWorld. Dat snappen we best, en daarom vatten we de week voor je samen met de beste zeven artikelen. Deze week aandacht voor de iPhone 6s, Dropbox en de iPad Pro.

'iPhone 6s beschikbaar vanaf 18 september'

Gepubliceerd op: maandag 17 augustus

Bronnen zeggen tegen de Japanse media dat de iPhone 6s vanaf 18 september beschikbaar zal zijn, zo meldt IT Home. De bronnen zouden wel eens gelijk kunnen hebben want Apple doet de nieuwe iPhones meestal snel na de aankondiging in de verkoop.

Of de iPhones op 18 september ook in Nederland en België beschikbaar zullen zijn is nog niet te zeggen. Meestal zitten onze landen niet bij de eerste verkoopgolf en ook bij de verkoop van de iPhone 6 en 6 Plus, die vorig jaar in de verkoop gingen, moesten wij een week wachten. Als dat nu ook zo is zijn de iPhones vanaf 25 september beschikbaar in de lage landen.

Lees het complete artikel 'iPhone 6s beschikbaar vanaf 18 september'

4 manieren om gratis PDF-bestanden te bewerken

Gepubliceerd op: maandag 17 augustus

PDF-bestanden hebben een vast formaat, wat vooral handig is als je ze naar iemand anders verstuurt en de opmaak intact wil laten. Maar aanpassingen doen is daarom niet makkelijk. Er zijn gelukkig wel oplossingen voor.

Zo heb je vier handige online-tools om PDF-bestanden te bewerken. Smallpdf, PDFMerge, PDFToolbox en FoxyUtils zijn erg handig en bieden je de nodige opties om PDF's aan te passen.

Lees hier de complete review met de 4 manieren om gratis PDF-bestanden te bewerken.

Spotify verzamelt meer persoonlijke data en wordt slimmer

Gepubliceerd op: vrijdag 21 augustus

Spotify Music heeft deze week het nieuwe privacy statement gepubliceerd. Forbes heeft het document doorgelicht en kwam tot de conclusie dat Spotify meer persoonlijke data gaat verzamelen en gaat delen met adverteerders.

Hoewel er mensen zullen zijn die dit geen fijn idee vinden, is het verzamelen van de data niet alleen negatief. De informatie wordt anoniem doorgegeven aan de adverteerders en dus zal je naam niet bekend worden. Daarnaast gaat Spotify de informatie ook gebruiken om de muziek beter op de gebruiker af te stemmen.

Lees het complete artikel Spotify verzamelt meer persoonlijke data en wordt slimmer.

15 tips om alles uit Dropbox te halen

Gepubliceerd op: maandag 17 augustus

Als je Dropbox uitsluitend gebruikt om bestanden synchroon te houden op al je computers en andere apparaten, doe je de dienst tekort. Dropbox is een van de eerste diensten die verder denkt dan alleen bestandsopslag in de cloud.

Dropbox wordt vaak onterecht afgedaan als 'de zoveelste clouddienst waar je bestanden kunt bewaren'. Dit is de gedeeltelijke waarheid, want opslag is inderdaad een mogelijkheid van deze dienst, maar het is wel slechts één van de elementen. We belichten de handigste onderdelen zoals samenwerken, grote bestanden versturen, extra veiligheid en het koppelen van apps/diensten.

Lees de complete how to met de 15 tips om alles uit Dropbox te halen.

Zo overleef je een nieuwe Ziggo-storing

Gepubliceerd op: donderdag 20 augustus

Ziggo kampte de afgelopen dagen met DDoS-aanvallen, waardoor een groot deel van de gebruikers al twee avonden zonder internet zit. Wat is er aan de hand, en wat kun je er zelf aan doen?

Bij een DDoS-aanval wordt een groot aantal computers - vaak een botnet, een groot netwerk van computers - ingezet om de servers, in dit geval van Ziggo, te bestoken met verzoeken. De servers kunnen het grote aantal niet aan, wat leidt tot internetproblemen bij gebruikers. Dinsdag en woensdag was Ziggo het slachtoffer van zo'n aanval.

Lees hier wat je per device kunt doen bij een nieuwe Ziggo-storing.

Webversie WhatsApp voor iOS nu beschikbaar

Gepubliceerd op: dinsdag 20 augustus

De webversie van WhatsApp voor iOS is beschikbaar. iPhone-bezitters kunnen vanaf nu ook appen op hun Mac of Windows-pc. Op Android was dat al een tijdje mogelijk, nu is ook iOS aan de beurt.

De chatgesprekken worden met een QR-code overgezet vanaf de iPhone naar de web-app. Dat was bij de Android-versie ook al het geval, maar vanwege restricties binnen Apple's besturingssysteem kon dat nog niet op iOS-apparaten. Nu dat wel het geval is, is het een koud kunstje voor iPhone-bezitters om eindelijk te kunnen whatsappen in de browser.

Lees het hele artikel over de webversie van WhatsApp voor iOS.

iPad Pro: alles wat we nu weten

Gepubliceerd op: vrijdag 21 augustus

We weten officieel nog niets over de iPad Pro. Apple heeft de grote zakelijke iPad zelf nog niet aangekondigd, maar diverse bronnen hebben al wel de nodige aanwijzingen gevonden voor de komst van de Pro. We sommen voor je op wat we tot nu toe weten over de iPad Pro.

De Pro komt wellicht nog dit jaar. Dat meldt Apple-analist Ming-Chi Kuo en ook AppSee heeft de grote iPad ontdekt in hun resultaten. Kuo zegt daarnaast dat de stylus Force Touch gaat krijgen en het scherm juist niet.

Lees hier alles wat we weten over de iPad Pro.

0 Reactie(s) op: Weekoverzicht: Met de iPhone 6s, Dropbox en de iPad Pro

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.