Stap in de USS Enterprise met de Warp Speed SciFi Noise Generator

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 15 mei 2016 08:16

Algemeen

Heb jij ook stiekem altijd aan boord van de USS Enterprise willen wonen? Daar hoef je je niet voor te schamen (nou ja, misschien een beetje), er zijn veel meer mensen met die droom. Het kán natuurlijk niet, maar de Warp Speed Noise Generator brengt de ervaring wel dichtbij.

De ruimteschepen in Star Trek worden aangedreven door de Warp Engine, een technologie die een heel specifiek geluid produceert. Warp-technologie is in werkelijkheid natuurlijk (nog) niet uitgevonden en zelfs al was dat het geval, dan valt nog te betwijfelen of dit hetzelfde geluid zal voorbrengen. Is dit artikel dan gemaakt om je droom te verpesten met allerlei feiten over hoe onmogelijk het is? Integendeel. Je kunt namelijk heel eenvoudig hetzelfde geluid produceren als de Warp Engines, maar dan zonder dat je er een ruimteschip voor hoeft te bouwen. Lees ook: 5 handige tooltjes voor Windows 10.

Grapje

Het allermooiste is dat dit allemaal is begonnen als een grapje. Tech-website ThinkGeek maakte eerder dit jaar bekend dat ze een Star Trek White Noise generator hadden gebouwd om precies het geluid te genereren waar we het hierover hebben. Klein nadeel: het was een 1 april-grap. De reacties waren echter zo positief (en daarna teleurgesteld) dat een andere partij heeft besloten om de generator alsnog te bouwen. Het resultaat? De Warp Speed SciFi Background Noise Generator.

Met de Warp Speed SciFi Noise Generator krijg je het perfecte Star Trek-geluid

Voorinstelling

De generator is een paneel met een aantal schuifregelaars, waarmee je de verschillende geluiden die het achtergrondgeluid in Star Trek vormen naar wens kunt regelen. Uiteraard is deze generator niet boeiend voor iedereen, maar áls je iemand bent die droomt van een leven op de Enterprise, dan is dit echt wel een héél gaaf ding.

1 Reactie(s) op: Stap in de USS Enterprise met de Warp Speed SciFi Noise Generator

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 16 mei 2016 20:30 MarkS90
    Geweldig! Ben alleen bang dat ik het toch snel zat ben.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.