Ship Finder volgt elk Sail-schip in realtime

Door: Daan Doedens Daan Doedens | 19 augustus 2015 15:21

Algemeen

Sail Amsterdam 2015 is vandaag begonnen, en honderden schepen varen op dit moment over de hoofdstedelijke waterwegen. Via Ship Finder kun je schepen die meevaren in de parade in real-time volgen.

Ship Finder is een soortgelijke website als Plane Finder, een bekend platform waarop vluchtinformatie en -routes worden getoond. Shipfinder werkt op eenzelfde manier. Ga naar de website shipfinder.co en zoom in op Amsterdam (of, als je een ander schip zoekt, op een willekeurige andere plek op de kaart). Klik met de muis op een schip om de details te bekijken.

Het is bepaald niet rustig in en rond Amsterdam.

Speld in een hooiberg

Je krijgt veel informatie te zien, zoals de naam, het soort schip, de precieze locatie en de vlag waaronder het schip vaart. Bij bekende schepen krijg je foto's te zien. Je kunt het schip delen door op het kettinkje te klikken, of de koers volgen door op het icoontje van een boot te klikken. Hoe verder je inzoomt, des te meer schepen je kunt onderscheiden. De website heeft helaas geen zoekfunctie, dus als je een specifiek schip wil vinden, is het een beetje zoeken naar een speld in een hooiberg.

Let op: Als je de website via een mobiele browser bezoekt, word je doorverwezen naar de app, die helaas zo'n vier euro kost.

0 Reactie(s) op: Ship Finder volgt elk Sail-schip in realtime

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.