Een vastgelopen app afsluiten op de nieuwe Apple TV

Door: jelle-peterse | 30 november 2015 07:06

Algemeen

Het kan gebeuren dat een app op de nieuwe Apple TV vastloopt, of niet meer reageert. In dit geval is het verstandig de app af te sluiten en hem volledig opnieuw op te starten. Hier leggen we je uit hoe dit werkt.

Als je op de nieuwe Apple TV vanuit een app teruggaat naar het thuisscherm, sluit de app niet af. Deze blijft op de achtergrond actief, zodat je - de volgende keer wanneer je deze opent - meteen verder kunt waar je bent gebleven. Dit is heel handig, maar als een app vastloopt of niet meer reageert is het volledig afsluiten van deze app soms de enige optie om hem weer aan de praat te krijgen.

Op je iPhone, iPad of iPod Touch kun je dit doen door twee keer achter elkaar op de thuisknop te drukken. Dan zie je al je geopende apps en kun je deze afsluiten door over de app omhoog te vegen.

Door omhoog te vegen sluit je een app volledig af.

Op de nieuwe Apple TV werkt dit bijna hetzelfde. Druk op de afstandsbediening twee keer snel op de thuisknop (rechtsboven, met het rechthoekje erin) en je ziet alle geopende apps. Door heen en weer te vegen kun je door de lijst scrollen. Om een app af te sluiten, ga je naar de desbetreffende app en op de afstandsbediening veeg je omhoog. De app is nu volledig afgesloten.

0 Reactie(s) op: Een vastgelopen app afsluiten op de nieuwe Apple TV

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.