Dit gaan we zien op Apple's WWDC 2016

Door: Daan Doedens Daan Doedens | 10 juni 2016 13:15

Algemeen

Elk jaar laat Apple de nieuwste snufjes en softwareupdates zien op de World Wide Developers Conference (WWDC) in San Francisco. De verwachtingen dit jaar zijn hooggespannen: iOS 10 en updates voor de andere besturingssystemen, een nieuwe versie van Apple Music en nog meer Siri in je iPhone en iPad.

Maandag kijkt de hele techwereld richting Apple, als de openingskeynote van WWDC 2016 gehouden wordt. Daarin wordt verteld wat er op stapel staat voor het komende jaar en waar ontwikkelaars zich mee bezig kunnen gaan houden. Maar ook voor de consument is er veel nieuws onder de zon. Lees ook: Alle geruchten over iOS 10.

iOS 10

Met een nieuwe iPhone die rond september uitkomt, wordt ongetwijfeld ook een nieuwe versie van Apple's mobiele besturingssysteem iOS gepresenteerd. De geruchtenmachine rond iOS 10 draait al op volle toeren.

Zo zou Siri je telefoontjes kunnen gaan aannemen als jij even niet beschikbaar bent. Siri zou ook eindelijk apps van derden gaan ondersteunen, zodat je Spotify of Facebook kunt besturen met alleen je stem.

Ook de Apple Music-app krijgt een make-over. 3D Touch zou ervoor moeten zorgen dat de app makkelijker en vooral sneller te bedienen is, en Siri zal beter geïntegreerd zijn. Ook ligt een uiterlijke update van de app in de lijn der verwachting.

OS X

We blijven nog even bij Siri, want iets waar veel gebruikers al lang op wachtten wordt waarschijnlijk werkelijkheid: Siri komt naar OS X. In navolging van Cortana kan Siri binnenkort eindelijk gebruikt worden op Macs en MacBooks.

De tweede grote verandering zit hem in de naam. Het woordje Mac is sinds 2012 niet meer officieel te vinden in de naam Mac OS X, maar Apple lijkt nu de X vaarwel te zeggen en de Mac terug te halen. MacOS dus, net als iOS, tvOS en watchOS.

tvOS, watchOS

Daarover gesproken: zowel tvOS als watchOS krijgen ook een nieuwe jas. Hoe die eruit gaat zien is nog niet bekend, Apple heeft beide besturingssystemen goed binnenskamers weten te houden. Verwacht echter geen grote veranderingen, maar hooguit wat kleine updates in het uiterlijk en gebruiksgemak.

Apple Pay

Apple Pay begint in Amerika al aardig te draaien, en hoewel het in Europa nog wat achterblijft, zijn de mogelijkheden duidelijk: overal betalen met je iPhone. Dat wordt nu uitgebreid naar een PayPal-achtige dienst waarmee je ook online kunt betalen. Het zou Apple Pay een flinke boost in gebruikersaantallen kunnen geven.

Het zou kunnen dat Apple ook een feature in de Berichten-app gaat inbouwen waarmee gebruikers bedragen naar elkaar kunnen overmaken, zoals bijvoorbeeld al via Facebook al aanbiedt. Dat iets dergelijks meteen in Nederland beschikbaar is, is niet waarschijnlijk.

iPhone en iPad

Apple toont in principe geen nieuwe hardware op WWDC's, en dat zal nu ook niet gaan gebeuren. Daar plant het bedrijf losse evenementen voor in. Geen nieuwe iPhone dus, en geen iPad, en geen Mac. Voor die aankondigingen zal je moeten wachten tot na de zomer.

WWDC 2016 duurt van maandag 13 tot vrijdag 17 juni. Op MacWorld.nl vind je volgende week al het laatste nieuws, dus houd de website in de gaten.

0 Reactie(s) op: Dit gaan we zien op Apple's WWDC 2016

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.