Dit brengt Apple uit in 2016

Door: jelle-peterse | 05 januari 2016 08:06

Blog

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5

iMac: herfst 2016

Net als de MacBook, heeft ook de iMac last gehad van Intel's problemen. De huidige iMacs komen uit oktober 2015, dus een update zal niet eerder komen dan herfst 2016. Welke chips Apple zal gebruiken is onduidelijk. Intel is niet van plan een Skylake chip uit te brengen met geïntegreerde Iris of Iris Pro graphics, welke perfect zouden zijn voor een low-end iMac.

De laatste iMacs, met 4K- en 5K schermen, komen uit oktober 2015.

Zonder oog op welke chips Apple in hun iMacs móet hebben, is het onduidelijk wat Apple van plan is op het gebied van de processor van de iMac. Hierdoor is het bijna onmogelijk om te voorspellen waneer een nieuwe iMac uit zal komen.

Software-updates

iOS 10

De jaarlijkse iOS-update voor iPhone, iPad en iPod Touch in september - gelijk met de nieuwe iPhones - kan dit jaar weer wat aanpassingen in het design brengen. iOS 8 en 9 waren namelijk beide updates die zich focusten op functies en stabiliteit. Nieuwe features zijn nog niet bekend, mede doordat iOS 9 pas drie maanden geleden uitkwam.

OS X 10.12

OS X is het besturingssysteem van de Mac. Samen met iOS 10 brengt Apple hoogstwaarschijnlijk OS X 10.12 uit. De laatste update, OS X 10.11 El Capitan, focuste vooral op stabiliteit en bug-fixes van OS X 10.10 Yosemite. Deze update zal wellicht weer wat nieuwe functies naar de Mac brengen.

watchOS 3

watchOS is de software waarop de Apple Watch draait. watchOS lanceerde met de Apple Watch in april, waarna watchOS 2 in september uitkwam gelijk met iOS 9. Apple kan watchOS 3 dus uitbrengen met de nieuwe Apple Watch 2 in maart, of met iOS 10 in september. Omdat een nieuwe Apple Watch waarschijnlijk nogal wat software updates nodig heeft, lijkt maart waarschijnlijker.

Nieuwe iPhones komen met een nieuwe versie van iOS, dus het is logisch als een nieuwe Apple Watch ook met een nieuwe versie van watchOS komt.

tvOS 10?

De nieuwe Apple TV draait op tvOS en dit systeem heeft nog geen grote update gehad. Wanneer dit plaatsvindt is dan ook onduidelijk.

0 Reactie(s) op: Dit brengt Apple uit in 2016

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.