De laatste geruchten rond de nieuwe Apple TV

Door: Niels van der Helm | 03 september 2015 11:09

Nieuws

Of we de nieuwe Apple TV gaan zien op 9 september is nog even afwachten, maar de geruchtenmolen blijft gewoon doordraaien. 9to5mac meldt gelekte specificaties en Apple TV zou in een gameconsole kunnen veranderen.

Op basis van nieuwe gelekte informatie meldt 9to5mac een aantal specificaties van de nieuwe Apple TV. Zo krijgt de vierde generatie van Apple TV een A8-processor die een stuk sneller is dan in de voorgaande edities. Verder wordt de afstandsbediening zwart en kun je kiezen voor 8GB of 16GB opslagruimte. Qua uiterlijk verandert er niet heel veel, want de nieuwe Apple TV heeft dezelfde poorten als zijn voorgangers. De behuizing is echter wel iets groter. Verder wordt er geen 4K-ondersteuning toegevoegd, krijgt Apple TV een universele zoekfunctie en is de dienst te besturen met Siri.

Apple TV als gameconsole

Apple TV wordt straks misschien ook wel een gameconsole, zo meldt Techcrunch op basis van anonieme bronnen. De bewegingssensoren die aan het apparaat worden toegevoegd zullen de bewegingen van de afstandsbediening opvangen, waarmee de meer basic games basic games kunnen worden gespeeld. Voor de meer ingewikkeldere games wordt een gamepad aangeraden. De anonieme bronnen van Techcrunch kunnen niet precies vertellen hoe het console-gedeelte er precies uit zal gaan zien in Apple TV.

De games zullen te koop zijn als in de App Store die geinstalleerd zal worden op Apple TV. Apple zou de games gaan uitbrengen in samenwerking met de grote gamebedrijven waar zij al mee samenwerken. Dit zijn onder andere EA, Gamelofts en Disney. Een interne chip in het kastje zorgt ervoor dat de beelden in Full HD 3D kunnen worden getoond.

Prijs en release

De kans is aanwezig dat we de nieuwe Apple TV op 9 september gaan zien op het Apple-event in San Fransisco. Volgens eerdere geruchten zal de vierde generatie tussen de 150 en 200 dollar gaan kosten. Het is nog onduidelijk of de release eerst alleen in de VS zal plaatsvinden of dat de nieuwe Apple TV direct wereldwijd gelanceerd wordt.

0 Reactie(s) op: De laatste geruchten rond de nieuwe Apple TV

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.