De 5 beste apps van december voor iPhone, iPad en Mac

Door: jelle-peterse | 05 december 2015 09:14

Algemeen

Elke maand lichten we een vijftal apps uit waarvan wij vinden dat ze de moeite waard zijn. Deze kunnen voor elk Apple-platform zijn: iOS, OS X, WatchOS en TV OS. Deze maand: Hyper, Alternote, Letterspace, KeyReply en Digital Comics.

We proberen apps uit te lichten die niet per sé bekend zijn bij het grote publiek, zodat er elke maand iets nieuws te ontdekken valt. Dit zijn wat ons betreft de vijf apps die je deze maand zeker op je Apple-apparaat moet installeren:

Hyper

Prijs: Gratis

Genre: Entertainment

Platform: iOS (alleen voor iPad)

Klik om te downloaden

Hyper is een videomagazine dat elke dag een selectie van zes tot twaalf video's aan je presenteert. Het unieke en minimalistische ontwerp zet de video's centraal, en maakt de app een lust voor het oog.

Als je een iPad hebt, is er geen reden deze app niet te installeren! De app is gratis, en dat zijn alle video's ook. Het verdienmodel is ons dan ook volledig onduidelijk, maar wat maakt het uit. Downloaden dus!

Hyper is een prachtig ontworpen gratis videomagazine.

Alternote

Prijs: €6,99

Genre: Productiviteit

Platform: Mac OS X

Klik om te downloaden

De enige app voor Evernote die je ooit nog nodig hebt. Als je de officiële app van Evernote voor je Mac niets vindt, biedt Alternote wellicht een uitkomst. De user interface is minimalistisch en goed ontworpen, wat het een hele makkelijke app maakt voor het maken van notities, verzamelen van informatie, en het opschrijven van ideeën of herinneringen. Voor gebruikers van Evernote is Alternote een absolute aanrader!

Alternote is wat ons betreft de beste Evernote app voor je Mac.

Letterspace

Prijs: €4,99 (iOS) of €9,99 (Mac OS X)

Genre: Productiviteit

Platform: iOS en Mac OS X

Klik om te downloaden voor iOS

Klik om te downloaden voor Mac OSX

Deze app valt een beetje in hetzelfde straatje van Alternote, en is erg handig voor gebruikers die niet tevreden zijn met de officiële Evernote-app. Anders dan Alternote, is Letterspace ook beschikbaar op iOS en zorgt er via iCloud voor dat al je notities beschikbaar zijn op al je apparaten. Onze favoriete functie van Letterspace is de Distraction Free Mode, die alle knoppen en menu's laat verdwijnen. Zo kun je je goed focussen op de notitie waar je mee bezig bent.

Een kanttekening is wel dat je deze app niet kunt gebruiken met alle functies van Evernote, zoals het opslaan van afbeeldingen en tekst in afbeeldingen zoeken.

Letterspace is een minimalistische Evernote-app.

KeyReply

Prijs: Gratis

Genre: Hulpprogramma's

Platform: iOS (alleen iPhone en iPod Touch)

Klik om te downloaden

De iPhone wordt steeds vaker gebruikt voor werk. Als je veel moet communiceren met medewerkers of klanten is het handig om een database te hebben met antwoorden, en dit moet naadloos in al je apps werken. De database met antwoorden kunnen jij en je team zelf aanpassen en aanvullen. Als je elke dag dezelfde boodschap meerdere keren moet typen, is deze app super handig. Een aanrader voor op het werk dus!

KeyReply laat je eenvoudig standaardantwoorden sturen.

Digital Comics

Prijs: Gratis

Genre: Boeken

Platform: iOS

Klik om te downloaden

Digital Comics van Madcap Studios is een app om stripboeken te lezen voor al je iOS apparaten. Je kunt via de app stripboeken kopen, maar ook je eigen stripboeken toevoegen via iTunes. Stripboeken lezen gaat gemakkelijk, omdat je ze plaatje voor plaatje kunt 'afspelen'. De app biedt zelfs ondersteuning voor de Apple TV, mocht je graag je strips op je televisie lezen.

Wat de app uniek maakt is dat het automatisch door je strips bladert. Je tikt op Play, en de overgangen passen zich aan aan de inhoud van de strip. Tijdens actiescènes zal dit dus sneller gaan. Hier komt de ondersteuning voor de Apple TV goed van pas.

Digital Comics van Madcap Studios biedt een unieke manier om strips te lezen.

0 Reactie(s) op: De 5 beste apps van december voor iPhone, iPad en Mac

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.