Apple werkt aan zelfrijdende auto

Door: Lub Snoek | 23 augustus 2017 16:36

Nieuws

Op het moment van schrijven zou Apple werken aan een autonome shuttlebus. Met deze bus zouden werknemers van het oude naar het nieuwe hoofdkantoor worden gereden. Het zou de eerste zelfrijdende auto van Apple worden.

Dat meldden ingewijden aan The New York Times. Het programma waar het autoteam van Apple aan werkt heet PAIL en is vernoemd naar de locatie van beide hoofdkantoren. De shuttlebus zal werknemers namelijk vervoeren van Palo Alto naar Infinite Loop.

Tim Cook gaf eerder dit jaar al aan dat Apple zou werken aan autonome systemen voor zelfrijdende auto’s, maar liet geen details los over het zelf produceren van een zelfrijdende auto. De shuttlebus zal de eerste zelfrijdende auto worden die Apple aan de buitenwereld laat zien.

Onenigheid

Het maken van de zelfrijdende shuttlebus ging niet zonder slag of stoot. Steve Zadesky, het hoofd van het autoteam binnen Apple, zou alleen zelfrijdende software willen maken en niet de auto zelf. Enkele topmannen, waaronder hoofddesigner Jonathan Ive, wilde echter dat Apple ook de daadwerkelijke auto zelf zou maken.

Door deze onenigheid was er lang onduidelijkheid over de richting van het autoproject binnen Apple. Het is vooralsnog niet duidelijk of Apple ooit een zelfrijdende auto op de markt wil zetten, maar de eerste stap in het ontwerpen van zo’n auto is al gemaakt.

0 Reactie(s) op: Apple werkt aan zelfrijdende auto

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.