Apple komt met nieuw tvOS

Door: Martin Gijzemijter Gijzemijter | 04 juni 2019 10:12

Nieuws

Het regende niet alleen maar grote aankondigen tijdens de WWDC van Apple, er was ook ruimte voor wat subtielere onthullingen. Zo trok het bedrijf vandaag het doek van de nieuwe versie van tvOS, en daar zat een hele fijne verrassing in.

De belangrijkste wijziging in tvOS is dat het nu mogelijk is om met meerdere gebruikers in te loggen op het OS, hetgeen betekent dat iedereen z'n eigen profiel en voorkeuren kan bewaren, iets dat voor on demand video een vereiste is.

Nieuwe interface

Naast multi-user support is tvOS voorzien van een volledig nieuwe interface. De interface is een stuk visueler, met grote voorbeelden van de content die je hebt geselecteerd, maar wel met behoud van de grid-interface die we van Apple-apparaten gewend zijn. Veel andere onthullingen over tvOS deed Apple niet, op een iets te enthousiaste uitleg na over de screensaver. De multi-user interface is echter een belangrijke vernieuwing, die het bedrijf zal helpen om de concurrentie met streaming diensten als Netflix aan te gaan, wat natuurlijk belangrijk is voor de ophanden zijnde lancering van Apple TV+

0 Reactie(s) op: Apple komt met nieuw tvOS

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.