VideoProc Vlogger - Makkelijk video's bewerken

Door: Toon van Daele | 10 maart 2022 17:15

Review

Er zijn best wel wat videobewerkingstools, maar zodra er meer mogelijkheden komen, stijgt ook de complexiteit. Met VideoProc Vlogger kun je makkelijk video's bewerken en de tool slaagt er volgens ons in een rijk functieaanbod aan een gebruiksvriendelijke interface te koppelen.

VideoProc Vlogger

Prijs
Gratis
Taal
Engels
OS
Windows, macOS
Website
www.videoproc.com
9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Overzichtelijk
  • Veel overgangen en effecten
  • Enkele goed uitgewerkte geavanceerde manipulaties
  • Minpunten
  • Licentie via e-mail

Na de installatie (en een registratie via e-mail), geeft VideoProc Vlogger je de gelegenheid een hardwarescan uit te voeren om na te gaan in hoeverre je systeem hardware-acceleratie ondersteunt, waarna de toepassing zichzelf optimaal configureert.

Het programmavenster is opgedeeld in enkele deelvensters. Links een deel voor het toevoegen van media, transities en effecten, in het midden een voorbeeldvenster, rechts een deelvenster met manipulaties op basis van de geselecteerde media (zoals voor transparantie en kleuren) en onderaan de tijdlijn met sporen voor video, audio, overlays en effecten.

Basisbewerkingen

VideoProc Vlogger ondersteunt de belangrijkste audio- en videoformaten en kan met resoluties als 4K, 8K en HDR 10 bit overweg. De app kent meer dan zestig overgangen, elk met een voorbeeldweergave, die je slechts naar de gewenste plek op de tijdlijn hoeft te verplaatsen. Dit geldt ook voor de vijftig effecten en voor de geanimeerde titelontwerpen. Deze laatste laten zich bovendien op allerlei manieren aanpassen: van de animatie-duurtijd en de rotatiegraad tot tekst- en schaduwkleuren. 

Uiteraard kun je ook allerlei bewerkingen uitvoeren op de media zelf. Naast het opsplitsen en verplaatsen van clips kun je de beelden ook makkelijk bijsnijden, het audiospoor van de video scheiden enzovoort.

VideoProc Vlogger oogt fraai en overzichtelijk en biedt ook flink wat overgangen en effecten aan.

Extra bewerkingen

Er zijn ook meer geavanceerde bewerkingen mogelijk en dat gebeurt in een comfortabel groot venster. Dit geldt bijvoorbeeld voor de geavanceerde kleureneditor. Die kent weliswaar enkele tientallen kant-en-klare kleureffecten, maar je kunt de kleuren ook helemaal zelf bijsturen via een dozijn schuifknoppen. Verder is er een flexibele bewegingseditor die keyframes ondersteunt, evenals een snelheidseditor waarmee je videofragmenten volgens een specifiek patroon kunt vertragen of versnellen.

De resulterende video laat zich in diverse formaten exporteren, met codecs als AVC of HEVC en in diverse kwaliteiten en bitratio’s.

Conclusie

De naam VideoProc Vlogger doet vermoeden dat de app zich vooral op vloggers toespitst, maar we zien geen reden waarom je die (ook) niet als bewerkingstool van familievideo’s of welk beeldmateriaal dan ook zou gebruiken. Er zijn namelijk best veel leuke functies, van transities tot bewegings- en snelheidsmanipulaties. En mooi meegenomen: de leercurve is verrassend laag gebleven.

Via de motion editor met keyframes krijg je allerlei fraaie bewegingseffecten.

0 Reactie(s) op: VideoProc Vlogger - Makkelijk video's bewerken

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.