Neat Reader - Nooit meer ezelsoren

Door: Dirk Schoofs | 29 mei 2020 17:20

Kobo e-reader
Review

Je wilt toch niet met boeken zeulen tijdens je vakantie of in de trein? Spaar de bomen en je rug en lees e-boeken. Neat Reader zorgt dat je comfortabel onderuit kunt zakken met een portie digitale lectuur. Met een premium-account kun je een gigantische bibliotheek van ePub-literatuur in de cloud opslaan die je platformonafhankelijk op al je toestellen kunt openen.

Neat Reader

Prijs
Gratis als je de e-boeken lokaal opslaat
Taal
Engels
OS
macOS, Windows, Android, iOS, web
Website
www.neat-reader.com
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Online synchronisatie
  • Mobiele app heeft nachtfunctie
  • Minpunten
  • Geen toegang tot de DRM-beveiligde boeken
  • Ondersteunt alleen epubs

Neat Reader is beschikbaar voor macOS, Windows, Android en iOS, én er is een web-app. Het is immers de bedoeling dat je ieder boek waarvan je thuis op de laptop of tablet geniet, verder via de smartphone kunt lezen op de bus.

In de cloud

Je downloadt de app en daarna kun je de titels in epub-formaat uploaden. Digitale lectuur in een andere indeling, bijvoorbeeld pdf, slikt Neat Reader helaas niet. Je hebt trouwens geen Neat Reader-account nodig om epub-boeken te lezen die lokaal op je toestel zijn opgeslagen. Met de gratis versie kun je maximaal drie boeken tegelijk beheren en in elk boek vijf aantekeningen maken. Je kunt natuurlijk telkens drie andere boeken inladen. Je krijgt de omslag te zien en daarop verschijnt een icoontje dat aangeeft dat dit werk nog niet in je cloud-bibliotheek zit.

Je kiest voor enkele of dubbele pagina’s.

Leescomfort

De interface van de app ziet er goed uit. De leesinterface is eenvoudig en de indeling van de functieknoppen is logisch. Neat Reader houdt bij hoeveel pagina’s je hebt gelezen en wanneer je het boek voor het laatst hebt opengeslagen. In de instellingen pas je de achtergrondkleur, het lettertype en de lettergrootte aan. Bovendien kun je notities en bladwijzers toevoegen, en het is mogelijk de titels in verschillende categorieën te verdelen.

Cloudopslag

Met een premiumaccount krijg je 10 GB online opslag, dan betaal je 19,99 dollar per jaar, of eenmalig 49,99 dollar. Door je aan te melden mag je sowieso 7 dagen gratis van de premiumfaciliteiten genieten, zo kun je ook notities exporteren. Via de cloud zal Neat Reader je e-boeken synchroniseren met andere apparaten waar je met dezelfde inloggegevens bent aangemeld.

Je kunt je bibliotheek in categorieën verdelen.

Conclusie

Dit is een elegante platformonafhankelijke epub-lezer waarmee je e-boeken in enkele of dubbele paginaweergave leest. Probeer eerst de gratis versie, maar pas in de premiumversie geniet je van de cloudsynchronisatie.

0 Reactie(s) op: Neat Reader - Nooit meer ezelsoren

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.