Zo verkoop je je Apple-producten

Door: Partner Redactie | 08 september 2015 09:00

Partnerbijdrage

Refurbished producten zijn helemaal van deze tijd. Ze zijn goedkoper dan nieuwe smartphones of tablets, terwijl de kwaliteit ervan vaak beter is dan tweedehands producten. Eerder lieten we je al weten waar je op moet letten wanneer je refurbished Apple-producten koopt, nu geven we tips over het verkopen van je iPad, iPhone of Mac.

Om te beginnen zijn er in Nederland nog niet heel veel platformen waarop een vrije handel in refurbished producten mogelijk is. Apple zelf doet er bijvoorbeeld al niet aan mee. Je kunt refurbished Apple-producten weliswaar kopen op diverse sites, maar je smartphone of tablet verkopen op deze platformen wordt al moeilijker. Sommige platformen bieden enkel de mogelijkheid om een Apple-product, met eventuele bijbetaling, in te ruilen tegen een product uit hun assortiment. Maar als je oude iPhone meer waard is dan het product dat je aanschaft, dan ontvang je niet de restwaarde. Daarnaast moet je vaak naar de desbetreffende winkel van de site, om je iPhone, iPad of Mac in te ruilen. Teveel gedoe!

Verkoop via MacWorld mResell

Het platform MacWorld mResell, dat in samenwerking met MacWorld is opgericht, is speciaal ingericht op de koop en verkoop van refurbished Apple-producten. Voer het serienummer en de staat van je product in op de site en er wordt een voorlopige prijs geboden. Nadat je je iPad, Mac of iPhone gratis hebt laten ophalen (of zelf gratis hebt opgestuurd via een Kialapunt) wordt het product verder geïnspecteerd op krasjes en andere gebruikssporen. Na dat proces,wordt er een definitief prijskaartje aan je product gehangen. Ondanks dat het platform belooft een reële prijs te bieden die “meestal hoger ligt dan de concurrentie”, moet je er rekening mee houden dat de

definitieve prijs lager kan uitvallen dan de aanvankelijke prijs.

MacWorld mResell maakt van je tweedehands product een refurbished product. Afhankelijk van de staat van je apparaat, kan dat aardig in de kosten lopen. Dit kan dan weer een drukkend effect geven op de prijs die je voor je tablet, smartphone of Mac krijgt. Het platform wil immers je product doorverkopen met een redelijke marge. Houd daar rekening mee.

Verkoop je oude Apple-product(en) via MacWorld mResell.

Waardevermeerdering

Er zijn nog enkele punten waar je op kunt letten bij het verkopen van je Apple-product. Zo kun je de waarde van je iPhone, iPad of Mac verhogen door deze in de originele verpakking en met de originele accessoires te verkopen. Heb je het geheugen van je apparaat laten uitbreiden? Dan wordt dat ook in de prijs meegenomen.

Zorg tot slot dat je voor de verkoop een goede back-up maakt, bepaalde machtigingen intrekt (bijvoorbeeld die van iTunes op je Mac) en de fabrieksinstellingen terugzet. Dan ben je helemaal klaar voor de verkoop!

Ben je benieuwd naar de waarde van je Apple-product? De specialisten van MacWorld mResell brengen je iPhone, iPad of Mac weer in de beste conditie, zodat zij er een nieuwe koper blij mee kunnen maken. Het is veilig, snel en eenvoudig! Je voert het serienummer van je Apple-product in, beantwoordt de vragen en MacWorld mResell geeft je de juiste prijs.

Handige tips waar je op moet letten bij het kopen of verkopen van een refurbished Apple product!

Ga naar mresell.macworld.nl en kom er achter hoeveel jouw Apple product waard is.