Waarom een hoesje om je iPhone onmisbaar is

Door: partnerredactie | 19 december 2019 14:51

Partnerbijdrage

Het voelt natuurlijk ontzettend tegennatuurlijk: je kijkt verlekkerd naar de presentatie van een nieuwe iPhone en verwondert je over het strakke ontwerp en hoe licht en dun ze het apparaat hebben weten te krijgen. En vervolgens stop je dit allemaal weg in een hoesje. Tja, daar valt wat voor te zeggen, toch is het zeer onverstandig om je smartphone zonder beschermhoesje te gebruiken.

Ieder jaar geven smartphonefabrikanten weer hoog op over hoe sterk het glas dat zij in hun smartphones gebruiken wel niet is. En het is waar: het glas van smartphones is aanzienlijk sterker dan dat van een aantal jaar geleden. Helaas betekent dat niet dat je smartphone een flinke valpartij overleeft. Wanneer je smartphone van tafel op het tapijt of laminaat valt, is er vaak niet zo heel veel aan de hand. Maar laat je hem op de plavuizen vallen of buiten op straat, dan is het vaak toch echt einde verhaal voor je display.

700 miljoen per jaar

Dat is natuurlijk altijd al het geval geweest, maar in de afgelopen jaren is de aanschaf van een smartphonehoesje steeds belangrijker geworden. Ten eerste omdat steeds meer verzekeraars niet meer zomaar een iPhone vergoeden, maar daar een flink eigen risico voor vragen, of soms zelfs verlangen dat je naast je inboedelverzekering een extra smartphoneverzekering afsluit (en dan alsnog met eigen risico). De reden daarvoor is dat verzekeraars in de afgelopen 7 jaar voor 700 miljoen euro aan reparaties voor hun kiezen hebben gekregen, en daar droeg het gemak van het indienen van claims uiteraard aan bij.

Véél duurder

Niet alleen is het lastiger en duurder geworden om een kapotte telefoon door je verzekering te laten vergoeden, de reparaties zelf zijn ook nog eens een stuk duurder geworden. Smartphonedisplays worden steeds geavanceerder, en zijn volgens diverse reparatiebedrijven ook steeds lastiger te repareren. In sommige gevallen zitten de displays zelfs volledig vastgelijmd, waardoor ze extreem lastig te vervangen zijn. Er zijn natuurlijk goedkopere alternatieven dan de officiële reparatiecentra van, bijvoorbeeld Apple, maar daarbij moet je je wel realiseren dat je garantie dan direct komt te vervallen.

Waardebehoud

iPhone cases, en eventueel een screen protectors, zijn echter niet alleen belangrijk voor het voorkomen van schade. Ze zorgen er ook voor dat je smartphone niet beschadigd raakt bij alle keren dat je hem in je tas of broekzak laat glijden, er weer uitvist, hem langs je sleutel haalt, of alle andere dingen die je in een paar jaar gebruik met je smartphone kunt uithalen. Dat lijkt misschien niet zo boeiend, maar een smartphone in goede staat, brengt op sites als Marktplaats al snel honderdvijftig euro meer op dan een smartphone die vol met krassen en butsen zit. En dat geld kun je goed gebruiken wanneer je op zoek gaat naar het nieuwe toestel waar je een paar jaar mee moet doen.

Betaalbaar en mooi

Tot slot is het fijn om te weten dat de tijd dat je je smartphone in een lelijk dik hoesje moest verbergen definitief achter ons ligt. Hoesjes zijn de afgelopen jaren niet alleen een stuk betaalbaarder geworden, ze zijn ook steeds dunner en sterker geworden, waardoor je soms niet eens in de gaten hebt dat er een hoesje om het toestel zit, terwijl de bescherming onverminderd goed is.