Phoneography vs. spiegelreflex

Door: Partner Redactie | 17 februari 2016 09:32

Partnerbijdrage

Tegenwoordig is het de normaalste zaak van de wereld: foto’s maken met je smartphone. De gemiddelde telefoon wordt steeds luxer en van een 13-20 megapixel smartphonecamera kijken we echt niet meer raar op. De smartphonecamera biedt de juiste kwaliteit, is gemakkelijk mee te nemen en is daarnaast direct klaar voor actie. Nu blijft het uiteraard de vraag, tipt een smartphonecamera ook aan een heuse spiegelreflexcamera? Met de volgende vijf tips zeker!

1. Light it up

Je wilt spontaan een foto maken, maar het perfecte licht ontbreekt. Luxe apparatuur staat niet tot je beschikking en het enige wat een smartphone te bieden heeft, is een flitser. Zorg dat je altijd wat handige accessoires van thuis bij je hebt om dit probleem te tackelen. Zo heeft menig Nederlander zowel een smartphone als een tablet in het bezit en komt deze laatste verrassend goed van pas. Gebruik de flitser van de tablet, weerkaats het licht met aluminiumfolie en de belichting is geregeld. Bewaar het stukje aluminiumfolie in het opbergvakje van je Samsung Galaxy A5 2016 hoesje, zodat je het altijd bij de hand hebt.

2. Camera tossing

Camera tossing, het is precies wat je denkt dat het is. Dit zogenaamde vogelvluchtperspectief levert absoluut de meest spectaculaire en unieke foto’s op, waardoor we het gepaarde risico voor lief nemen. Het is de bedoeling dat jouw camera of smartphone de lucht in gegooid wordt en tegelijkertijd een multishot maakt. De smartphone leent zich hier een stuk beter voor, want deze is minder kwetsbaar en kan tevens goed beschermd worden met Galaxy S7 case.

3. Tijdreizen

Hoe leuk zou het zijn om een 360° time lapse te maken met je smartphone? Het klinkt verre van haalbaar, maar niets is minder waar. Zolang je gebruik maakt van de juiste middelen en een goed portie creativiteit, kom je een heel eind. Bevestig je smartphone op een eierwekker, kies de gewenste tijd en stel een interval in met de app ‘Camera Genius’. Voeg alle losse afbeeldingen thuis samen en maak een prachtige 360° time lapse.

4. Specialist zoom

Inzoomen met je telefoon is vaak te awkward om naar te kijken: het kan gewoon echt niet. De megapixels slinken bij elke zoom en het resultaat is niet om aan te zien. Gelukkig weet een verrekijker, de specialist in zoomen, hier raad mee. Houd de cameralens voor de verrekijker en ervaar kwaliteitsvol zoomen. Je houdt de volledige controle en hebt vele malen meer bereik.

5. Statief 2.0

Met een statief wordt het maken van foto’s een stuk eenvoudiger. Zeker als je gebruik maakt van de zelfontspanner is het vervelend om je smartphone steeds tegen een rechtopstaand voorwerp te plaatsen. Zorg dat je vanaf nu altijd wat elastiekjes in je Samsung Galaxy S7 Edge hoesje opbergt, want deze zijn handig! Bind je smartphone vast aan een flesje water en je hebt een super creatief en praktisch statief.