iPhone X: de grootste vernieuwingen op een rijtje

Door: - - | 15 augustus 2017 15:47

Partner

Volgens diverse bronnen zal Apple - naast de iPhone 7s en iPhone 7s Plus – in september ook een geheel nieuwe iPhone X introduceren. Met dit compleet nieuwe toestel wil Apple een grote sprong vooruit maken. Dit zijn de belangrijkste vernieuwingen die je kunt verwachten.

In september is jaarlijks de release van de nieuwe iPhone en het ziet ernaar uit dat dan de iPhone 7s en iPhone 7s Plus zullen worden voorgesteld. Uit eerdere introducties weten we dat toestellen uit de s-serie geen baanbrekende vernieuwingen zullen hebben maar vooral tal van welkome verbeteringen zullen hebben ten opzichte van de bestaande modellen.

Nieuw topmodel

Is er dan niets nieuws onder de zon? Zeker wel! De verwachting is namelijk dat ook de Apple niet 2 maar 3 nieuwe modellen introduceert en dat ook de nieuwe iPhone 8 in september het daglicht zal zien. De iPhone X moet het nieuwe topmodel worden en naast de vele betrouwbare en minder betrouwbare lekken wordt er flink gespeculeerd over de specificaties van dit nieuwe toestel. We hebben ze geanalyseerd en de 3 belangrijkste te verwachte vernieuwingen voor je op een rijtje gezet.

Bron: Benjamin Geskin (Twitter afbeelding)

1. Scherm zonder randen

Waar de iPhone X zich het meest in onderscheid ten opzichte van alle voorgaande modellen is het feit dat deze naar alle waarschijnlijkheid een scherm zal hebben zonder randen. Het gaat waarschijnlijk om een Samsung OLED dat scherper en zuiniger is dan de huidige IPS-panelen en dat ook nog eens minder energie verbruikt. De vertrouwde thuisknop verdwijnt maar omdat volgens bronnen de Touch ID-vingerafdruksensor in het display is verwerkt, kun je de nieuwe iPhone gewoon op dezelfde manier ontgrendelen als je nu gewend bent. Anderen beweren dat deze sensor op de achterzijde zal zijn terug te vinden.

2. Draadloos opladen

Diverse bronnen melden dat de achterzijde van de iPhone X geheel uit glas zal zijn vervaardigd. Dat heeft een aantal voordelen. Allereerst hoeft de antenne voor een goede ontvangst niet langer in de behuizing te worden verwerkt. Maar belangrijker is wel het feit dat het hierdoor gemakkelijker wordt om draadloos opladen te integreren. Met de release van de iPhone X zou dit het eerste iOS-toestel zijn dat dit ondersteund.

3. Camera en processor

Van meerdere kanten horen we dat de ApiPhone X – net als de 7 Plus en de 7s Plus – 2 camera’s aan de achterzijde zal hebben. Deze zullen naar verwachting niet naast maar boven elkaar gepositioneerd zijn. Het is nog niet duidelijk of deze camera 3D foto’s kan schieten of augmented reality ondersteunt. Ook is onbekend of de camera aan de voorzijde in staat is om ervoor te zorgen dat je het toestel middels gezichtsherkenning kunt ontgrendelen.

Wel is vrijwel zeker dat de Apple iPhone X voorzien is van de nieuwe Apple A11 processor. De verwachting is dat deze zo’n 20% sneller is dan de toch al zeer snelle cpu die in de iPhone 7 is te vinden.

Meer weten over de iPhone X? De iPhone X release is naar verwachting in de eerste of tweede week van september.

Dit artikel is tot stand gekomen met onze Partner-redactie. Deze levert redactionele diensten aan commerciële partners van Reshift. Artikelen die door afdeling geschreven zijn, herkent u aan het lichtblauwe Partner-label. De Partner- redactie opereert gescheiden van de reguliere Reshift-redacties, zodat de redactionele onafhankelijkheid van deze laatste groep gegarandeerd blijft. De redactie is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.