Dit zijn de nieuwe iPhones Xs, Xs Max en Xr

Door: partnerredactie | 13 september 2018 14:39

Partner

September is traditiegetrouw de maand waarin Apple de nieuwste iPhones voorstelt aan het publiek. Over de drie nieuwe modellen valt meer genoeg te melden. We nemen de belangrijkste vernieuwingen met je door.

partner

iPhone Xs en Xs Max

De nieuwe iPhone Xs (zeg: “10 S”) borduurt verder op de innovatieve X. Met zijn 5,8 inch is hij ook vrijwel net zo groot. Het display is een Super Retina OLED met 2436 x 1125 pixels en geeft kleuren een stuk dynamischer weer vergeleken met de vorige generatie.

De grotere Xs Max doet daar nog een schepje bovenop en is voorzien van een 6,5 inch display met maar liefst 2688 x 1242 pixels. Het toestel is daarmee net zo groot als de iPhone 8 Plus, maar dan met een groter scherm. Dolby Vision en HDR10 worden ondersteund en het toestel is uitermate geschikt voor wie de ruimte wil hebben.

Met name binnenin zijn er veel veranderingen te vinden. De nieuwe A12 Bionic heeft een rekenprocessor met 6 cores en een grafische processor met maar liefst 4 cores. Omdat de chip is gefabriceerd op slechts 7 nanometer en een aantal cores energiezuinig is, blijft het verbruik laag terwijl het aantal berekeningen per seconde ten opzichte van de A11 bijna is vertienvoudigd. De prestaties zijn dan ook flitsend. Nieuw is ook dat de iPhone Xs een IP68 rating heeft. Dat houdt in dat het toestel stof- en waterdicht is.

Aan de achterzijde zijn een tweetal 12-megapixels camera’s met True Tone-flitser te vinden. Eén heeft een wide-angle lens en beiden zijn voorzien van optische beeldstabilisatie. Smart HDR zorgt ervoor dat je foto’s er nog beter uitzien. De 7 megapixel camera aan de voorzijde (f/2.2) heeft een snelle sensor gekregen waardoor Face ID voor het ontgrendelen nog sneller werkt.

Met de perfecte afgewerkte iPhone XS en XS MAX laat Apple duidelijk zien dat het nog altijd de allerbeste smartphone weet te maken. De iPhone Xs en de grotere Xs Max zijn verkrijgbaar met 64, 256 of maar liefst 512 GB opslag in de kleuren grijs, zilver en goud.

iPhone Xr

De eveneens nieuwe iPhone Xr (spreek uit “iPhone 10r”) kan worden gezien als de nieuwe instap-iPhone. Wat betreft uiterlijk lijkt het toestel erg op de iPhone X en een aantal features zoals draadloos opladen en Face ID zijn ook in de iPhone Xr terug te vinden. En ook heeft dit nieuwe toestel superdunne schermranden.

In tegenstelling tot de iPhone Xs en Xs Max heeft de Xr geen OLED-scherm maar een Liquid Retina LDC-display. Ook is hij niet voorzien van 3D Touch, heeft geen dubbele maar een enkele 12 megapixel camera aan de achterzijde. De TrueDepth-camera aan de voorzijde beschikt over een 7 megapixel sensor. De Xr is – net als de iPhone X - voorzien van de snelle A12 Bionic-chip en de batterij gaat naar verwachting zeker een uur langer mee dan de toch al niet korte accu duur van de iPhone 8.

Wat betreft opslag is de iPhone Xr er in drie varianten: 64, 128 en 256 GB. Je kunt daarnaast kiezen uit 6 verschillende kleuren.

Meer weten? Bekijk of reserveer de iPhone XR bij KPN zodat je ‘m straks als eerste hebt.

Dit artikel is tot stand gekomen met onze Partner-redactie. Deze levert redactionele diensten aan commerciële partners van Reshift. De Partner- redactie opereert gescheiden van de reguliere Reshift-redacties, zodat de redactionele onafhankelijkheid van deze laatste groep gegarandeerd blijft. De redactie is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.