Bose Sport Earbuds - Geeft je vleugels

© PXimport

Bose Sport Earbuds - Geeft je vleugels

Geplaatst: 21 oktober 2020 - 13:03

Aangepast: 25 november 2022 - 10:36

Joris Peterse

Speciaal voor sporters en actieve mensen heeft Bose in-ears ontwikkeld die goed moeten blijven zitten en de hoogwaardige geluidskwaliteit van het merk biedt. Of deze bluetooth headset ook zo uit de verf komt lees je in deze Bose Sport Earbuds review.

Bluetooth oortjes zijn prettig om tijdens het werken of onderweg te gebruiken om muziek te luisteren, audioboeken of podcasts te volgen of telefoongesprekken te voeren. Wanneer je ze gebruikt tijdens activiteiten, is het vaak wel een uitdaging om de headset vast in de oren te houden. Door de bewegingen of zelfs zweten kunnen de dopjes uit je oren vallen, vooral als je Airpods-achtige in-ears gebruikt, die niet over rubber tipjes beschikken om de oortjes op maat te krijgen. De Bose Sport Earbuds zijn (zoals de naam al doet vermoeden) ontworpen om zo goed mogelijk te blijven zitten tijdens het sporten.

Bose gebruikt een paar trucjes om de in-ears vast in de oren te houden. Allereerst door de oortjes niet teveel te laten wegen en het formaat bescheiden te houden, waarmee het gewicht ook goed verdeeld blijft. Ook zijn er rubber tipjes, waarvan er drie verschillende maten in het doosje zitten. Bose heeft gekozen voor ovaalvormige tipjes die in de oren gaan. Persoonlijk vind ik dat voor het draagcomfort wat minder prettig, maar dat is natuurlijk afhankelijk van je eigen oren.

Naast de rubber tipjes zitten er een soort rubber beugeltjes, of vleugels, die in je oorschelp zitten en voorkomen dat de oortjes bewegen of langzaam wegglijden. In praktijk blijven de oortjes goed bij me zitten, ook bij langere afstanden hardlopen, waarbij andere oortjes bij mij vaak langzaam wegglijden. Het risico dat ze uit je oor vallen is veel kleiner, maar het is natuurlijk nog altijd wel mogelijk. Een Viking-run, of andere zeer fanatieke activiteit met de Bose Sport Earbuds zou ik niet aanbevelen. Ondanks dat de Sport Earbuds door hun IPX4-classificering bestand zijn tegen opspattend water.

Bose Sport Earbuds

© PXimport

Bose Sport Earbuds

© PXimport

Bose Sport Earbuds

© PXimport

Bose Sport Earbuds: Geluidskwaliteit

Bose heeft natuurlijk wel een naam hoog te houden als het aankomt op geluidskwaliteit. Maar om eerlijk te zijn, met een hoge adviesprijs van 200 euro voor in-ears zonder ruisonderdrukking mag je op z’n minst ook wel een indrukwekkende geluidskwaliteit verwachten. Gelukkig weet Bose op dat vlak aan de verwachtingen te voldoen. Op het gebied van geluidskwaliteit gaat het in-ears van concurrenten in ongeveer dezelfde prijsklasse, als Apple, Samsung, Teufel en Jabra voorbij. Omdat de pasvorm goed is en de oordopjes stevig op hun plaats blijven zitten, komt de muziek goed tot z’n recht en sluit het de omgeving (zelfs zonder ruisonderdrukking) behoorlijk af.

Bose heeft slim gehandeld door het basgeluid van de Sport Earbuds ietsje op te voeren. Dit geeft je bij opzwepende muziek net even dat extra duwtje in de rug tijdens het sporten. De geluidskwaliteit heeft er verder niet onder te lijden, want die is nog altijd goed in balans met z’n hoge- en middentonen. Alle details en instrumenten zijn goed hoorbaar, hoewel de opgevoerde bas wellicht wat minder prettig is bij audioboeken, podcasts of een ontspannend muziekje.

Er is een app beschikbaar om je Bose-oortjes te koppelen aan je smartphone en in te stellen. Het is een beetje vreemd dat je hiervoor een Bose-account nodig hebt. Dat voegt voor jou als gebruiker niets toe en is alleen fijn voor Bose om nauwkeuriger data te verzamelen. Hoewel de geluidsafstelling mij kan bekoren, ontbreekt in de app een equalizer om de geluidskwaliteit naar wens af te stellen. Ook zijn er te weinig mogelijkheden om de tikbediening op de oortjes zelf te configureren. Zo mis ik bijvoorbeeld de mogelijkheid om muziek te pauzeren en herstarten.

Bose heeft slim gehandeld door het basgeluid van de Sport Earbuds ietsje op te voeren

-

Accuduur

Omdat de Bose Sport Earbuds niet over ruisonderdrukking of een ambient mode beschikken, is de accuduur prima. Bose claimt dat de oortjes zo’n vijf uur meegaan op een volle lading, en dit klopt ook ongeveer. Het oplaaddoosje heeft genoeg accucapaciteit om de oortjes zo’n vier keer volledig op te laden. Het doosje laadt op via usb-c. Draadloos opladen ontbreekt helaas.

Conclusie: Bose Sport Earbuds kopen?

De Bose Sports Earbuds zijn prijzig, maar als oortjes scoren ze op alle belangrijke punten heel goed. Geluidskwaliteit, draagcomfort, pasvorm en de accuduur. Voor sporten zijn ze uitermate geschikt, maar ook gewoon gebruik onderweg, gesprekken en op het werk zijn prima omstandigheden voor de oortjes. Minpunten zitten in de functionaliteit, zoals de beperkte mogelijkheden en het verplichte Bose-account in de app en het ontbreken van ruisonderdrukking of ambient pass-through.

8,0

Ons oordeel

Bose Sport Earbuds

Pluspunten

Geluidskwaliteit

Pasvorm

Draagcomfort

Accuduur

Minpunten

Beperkte functionaliteit

Bose-account verplicht

Geen draadloos opladen

Conclusie

**Prijs** € 199,95 **Kleur** zwart, wit, blauw **Verbinding** Bluetooth 5.1 **Accu** 63 mAh (oortje), 500 mAh (oplaaddoosje) **Gewicht** 8 gram (oortje), 75 gram (oplaaddoosje) **Features** microfoon, aanraakbediening, IPX4 **Aansluiting** Usb-c **Website** [www.bose.nl](https://www.bose.nl/nl_nl/products/headphones/earbuds/bose-sport-earbuds.html#v=sport_earbuds_triple_black)...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten