Zorgt het coronavirus voor een vertraging van de iPhone SE2?

Door: Justin Doornekamp | 24 februari 2020 17:00

iPhone SE
Nieuws

De uitbraak van het coronavirus treft ook de tech-industrie. Apple waarschuwde eerder deze maand dat de omzet in het lopende kwartaal lager zal uitvallen dan verwacht. De vraag naar iPhones loopt in China flink terug door de uitbraak van het virus en bovendien heeft het bedrijf last van verstoringen in de toeleveringsketen. Dit kan gevolgen hebben voor de komst van de iPhone SE2.

Apple heeft namelijk veel toeleveranciers in China en gezien veel fabrieken lange tijd dicht zijn (geweest) vanwege de uitbraak van de besmettelijke ziekte duurt het opstarten van de productie langer dan verwacht. Als gevolg verwacht Apple niet aan de omzetverwachting voor het eerste kwartaal van dit jaar te kunnen voldoen.

Tekorten

De beperkte productie in China zorgt er ook voor dat er tijdelijk tekorten ontstaan aan iPhones. De vraag is nu of de lancering van een nieuwe iPhone vertraging oploopt. Het gerucht gaat namelijk dat Apple onder meer werkt aan een opvolger van de iPhone SE, de budgettelefoon uit 2016.

Toeleveranciers van Apple zouden deze maand al begonnen zijn de smartphone in elkaar te zetten. De nieuwe iPhone SE2 (de naam iPhone 9 is overigens ook nog niet van tafel) zou dan volgens de geruchten al in maart kunnen verschijnen, maar hierover kwamen twijfels nadat Apple waarschuwde dat er productieproblemen zijn als gevolg van de virusuitbraak.

iPhone SE

Toch op schema

Uit berichtgeving van persbureau Bloomberg wordt evenwel duidelijk dat Apple echter nog steeds op schema ligt met de lancering van de iPhone SE 2 volgende maand. Enkele bronnen stellen tegenover het persbureau dat de budgettelefoon nog steeds in maart moet verschijnen, al zouden de plannen nog niet in steen gebeiteld zijn.

De Duitse website iPhone-ticker stelt dat Apple eind maart een event wil organiseren, mogelijk op dinsdag 31 maart. Tijdens het event zou Apple de iPhone SE 2 uit de doeken kunnen doen, waarna de telefoon volgens iPhone-ticker vanaf vrijdag 3 april in de winkels ligt.

Ook iPad Pro 2020 in maart

Er zijn ook geruchten dat Apple zich klaarmaakt voor de lancering van nieuwe iPad Pro-modellen in de eerste helft van dit jaar. Het is volgens Bloomberg echter niet uitgesloten dat het virus deze plannen wél in het water gooit.

iPad Pro (2018)

De Taiwanese techwebsite Digitimes schrijft dat de 2020-versie van de iPad Pro ook in maart kan verschijnen, hetgeen suggereert dat Apple tegelijkertijd zowel een nieuwe iPhone als iPad Pro uitbrengt. Het lijkt onwaarschijnlijk dat dit daadwerkelijk (nog steeds) het plan is, gezien de recente waarschuwing van Apple.

0 Reactie(s) op: Zorgt het coronavirus voor een vertraging van de iPhone SE2?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.